Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Echipa de Fed Cup a României, formată din Simona Halep, Irina Camelia Begu, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea - Ilie Năstase fiind căpitan nejucător - a câștigat cu 3-2 meciul din play-off-ul Grupei Mondiale II a Fed Cup by BNP Paribas, ceea ce înseamnă că se menține între cele mai bune 16 echipe din lume.
Sâmbătă, în prima zi a acestei întâlniri, Simona Halep, lidera echipei noastre, a dispus cu 6-4, 6-1 de britanica Heather Watson, aducând primul punct pentru România. Egalitatea a fost restabilită de Johanna Konta, nr. 1 în echipa Marii Britanii, care a câștigat cu 6-2, 6-3 meciul cu Sorana Cîrstea.

După ce Ilie Năstase a fost nevoit să părăsească arena datorită deciziei arbitrului partidei dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea, în setul al doilea la scorul de 2-1 pentru Sorana, Monica Niculescu a luat locul lui Ilie Năstase devenind căpitan jucător al echipei noastre. Același rol l-a avut și în meciul de duminică al Simonei Halep, iar Sorana Cîrstea a preluat poziția de căpitan jucător în meciul Irinei Begu. Iată poziția oficială a ITF privind deczia luată împotriva lui Ilie Năstase: ”Ilie Năstase a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnul Năstase a fost rugat să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, pentru comportament nesportiv, după ce primise, deja, două avertismente oficiale. Domnul Năstase a fost, de asemena, scos din arenă pentru comportament neadecvat. Acreditarea i-a fost retrasă și nu va mai avea niciun rol în această întâlnire. ITF investighează această problemă, precum și comentariile făcute anterior de domnul Năstase în această săptămână”.

Fetele s-au mobilizat și mai puternic după această decizie și după comportamentul britanicei Johanna Konta care a început să plângă după ce Sorana a preluat conducerea cu 2-1, fapt care l-a determinat pe arbitrul partidei să întrerupă meciul, britanica reușind astfel să fracționeze meciul.

Duminică, în primul meci al zilei, Simona Halep a învins-o cu 6-1, 6-3 pe Johanna Konta, ducând, astfel, scorul la 2-1, pentru ca, imediat, în cel de-al patrulea meci de simplu al acestei dispute, Irina Camelia Begu să obțină punctul victoriei. A fost 6-4, 7-5 pentru Irina în disputa cu Heather Watson. Și în acest ultim meci britanica a avut aceași intenție nesportivă de a fracționa meciul, mergând la vestiar într-un moment în care Irina era într-o formă foarte bună. De această dată trucul britanicelor n-a mai funcționat, Irina reușind să câștige meciul. Cu toate că britanicele au încercat să obțină victoria la vestiar, fetele noatre nu s-au lăsat intimidate și au reușit să aducă încă două puncte, situație în care meciul de dublu a devenit doar o formalitate. Laura Robson și Jocelyn Rae s-au impus cu 6-3, 1-6, 10-8 în fața Simonei Halep și Monicăi Niculescu, scorul final devenind, astfel, 3-2 în favoarea României.

Simona Halep reușește prima dublă victorie în Fed Cup, ceea ce nu poate decât să-i aducă un plus de încredere și determinare pentru meciurile viitoare, mai ales că începutul de an 2017 a fost unul dificil pentru ea.

Este cunoscut faptul că mulți tenismeni buni, în momente dificile, preferă să participe la meciurile de Fed Cup ale echipei lor naționale, unde, beneficiind de sprijinul moral al echipei și al publicului reușesc să se încarce pozitiv și să performeze în meciurile ulterioare.

Sursă parțială: Federația Română de Tenis
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Sport

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram