Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Ediția a 9-a a msg Maraton Apuseni a adus la linia de start 1911 alergători amatori și profesioniști la cele 5 probe de concurs: ultramaraton (73,6km), maraton (43,7km), semimaraton (21,1k), crosul Telenav de 7km și cursa familiei (3.2km) și aprox. 1000 de susținători.
Câștigătorii cursei de ultramaraton au fost Elena Alexandra Ungureanu și Serghei Dzero, la maraton Crina Buzgan și Andrei Soveresan, la semimaraton Mihaela Botezan și Robert Hajnal, la cros Ionela Viorica și Viorel Timiș 

În ciuda avertizarilor de vreme instabilă, cursele s-au derulat fără incidente majore s-au colectat selectiv 40 de kg de sticle din plastic (aprox. 2000 buc), 110 kg de carton și 10 kg (aprox. 800 buc.) de doze de aluminiu.

Ediția aniversară, a 10-a este programată pentru 23 mai 2020 și va fi lansată la Salon Ultra Trail din cadrul UTMB msg Maraton Apuseni a avut loc sâmbătă 25 mai 2019 în stațiunea Muntele Băișorii.

Aproximativ 1900 de alergatori și 1000 de suporteri au participat la startul celui mai popular festival de alergare montană din Transilvania. Evenimentul este organizat de Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj alături de partenerul oficial msg România și numeroși sponsori și parteneri. 

Urmare a campaniei inițiate în 2018 de a reduce impactul competiției asupra mediului, în 2019 organizatorii au renunțat la paharele de plastic de pe traseu și au colectat selectiv 40 de kg de sticle din plastic (aprox. 2000 buc), 110 kg de carton și 10 kg (aprox. 800 buc.) de doze de aluminiu. 

Bogat în activități pentru toate vârstele, msg Maraton Apuseni a găzduit în acest an și o proiecție de filme Transylvania Mountain Festival, care îi invită pe participanți la a 2-a ediție ce va avea loc în intervalul 22 -24 noiembrie 2019.

Ediția aniversară cu numărul 10 msg Maraton Apuseni este programată pentru data de 23 mai 2020 și va fi lansată în cadrul Salon Ultra Trail UTMB, unde va fi prima competiție românească cu o prezență în cadrul celebrului eveniment. 

Mulțumirile echipei se îndreaptă spre ambasadorii ediției, ultramaratoniștii Viorica Henry și Robert Hajnal – care s-au implicat în intâlnirile cu comunitatea alergătorilor din Cluj-Napoca și care vor participa la Campionatele Mondiale din 8 iunie 2019 – Mihnea Prundeanu, Dinu Mititeanu pentru implicare în campania civică Alerg și Votez, celor 200 de voluntari și numeroșilor parteneri și sponsori.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Sport

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram