Joi seară, Liderul sezonului regular din LNBM, BC CSU Sibiu, a câștigat în premieră trofeul competiției KO, după ce a trecut, de rivala CSM CSU Oradea, cu scorul de 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), în cadrul finalei Final 4 Cupa României, ediția 2018-2019.

Jucătorul finalei a fost declarat Monyea Durrell Pratt, baschetbalistul american intrând în posesia trofeului “BT Player of the game” după ce a realizat o linie statistică deosebită – 28 indice de eficiență, 13 puncte, 2x3, 11 recuperări, 6 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace, fiind și singurul jucător al finalei cu double-double.

Sala Polivalentă “BTarena” din Cluj-Napoca a găzduit miercuri și joi meciurile din cadrul FINAL 4 Cupa României, masculin, ediția 2018-2019, la start fiind prezente deținătoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, finalista ultimelor trei sezoane CSM CSU Oradea, precum și BC CSU Sibiu și Dinamo Știința București. Miercuri, în cadrul semifinalelor care au adunat peste 5.000 de spectatori în tribunele celei mai impunătoare arene sportive din România, BC CSU Sibiu a dispus de Dinamo Știința București, cu scorul de 82-78, după un meci decis pe ultimele acțiuni. In cea de-a doua semifinală, o reeditare a finalei din sezonul trecut, CSM CSU Oradea a reușit să-și ia o revanșă mult așteptată și a eliminat din cursa deținătoarea trofeului, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, impunându-se cu scorul 70-66. 
La prima semifinală, placheta “BT Player of the Game” oferită din partea partenerului principal al FRB, Banca Transilvania, a revenit americanului Monyea Pratt, de la BC CSU Sibiu, iar la cea de-a doua semifinală, cel mai valoros jucător a fost desemnat Nikola Markovic, de la CSM CSU Oradea.

Astfel, meciul decisiv al FINAL 4 Cupa României, masculin, ediția 2018-2019, a adus față-n față două echipe care nu aveau trofeul competiției KO în vitrine, BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea, ultima jucând cea de-a patra finală consecutivă. La capătul unui meci cu multe faze spectaculoase și cu un final extrem de echilibrat, BC CSU Sibiu s-a impus, cu scorul de 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15), spre marea bucurie a unui grup foarte mare de suporteri veniți din orașul de pe malurile Cibinului pentru a-și susține favoriții în cursa spre primul trofeu din istorie. Astfel, în vreme ce BC CSU Sibiu a reușit să spargă gheața și să intre în galeria echipelor care au în palmares Cupa României, CSM CSU Oradea rămâne doar cu satisfacția de a fi jucat a patra finală consecutivă și de a fi eliminat din cursă echipa gazdă, care cucerise ultimele trei ediții. Nici de această dată echipa gazdă nu a intrat în posesia mult râvnitului trofeu, fiind cea de-a 11-a ediție în care organizatorul ratează șansa de a cuceri laurii Cupei României (n.n. – ultima dată fiind în 2008, când CSU Asesoft s-a impus la Ploiești în fața echipei BC Timișoara). 

Meciurile din FINAL 4 Cupa României, masculin, ediția 2018-2019, au fost transmise în direct de DIGI SPORT 4.

sursă: Federația Română de Baschet; sursă foto: BC CSU Sibiu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Sport

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram