Copiii au nevoie să își simtă părinții alături în viața lor de zi cu zi, să știe că pot conta pe ei dar și că pot fi parteneri de distracție. Oricât de ocupați am fi ca părinți e important să găsim un moment, oricât de puțin ar fi acesta, pe care să-l petrecem împreună cu copilul nostru. O jumătate de oră de joacă împreună cu mama sau cu tata, ori cu amândoi poate însemna pentru copil mai mult decât ne-am putea închipui. E bine să simtă că acel moment îi este dedicat 100% și, de aceea, implicarea părintelui trebuie să fie la fel.
La sfârșit de săptămână sau în zielele când programul nostru este mai lejer, putem face multe activităţi comune, care să ne bucure atât pe noi cât şi pe copii. Afară, în casă, ori pe mașină în timpul unei călătorii, jocurile sunt binevenite atâta timp cât e implicată întreaga familie.

Legătura care se dezvoltă între copil și părinte în timpul unei activități desfășurate împreună nu poate fi înlocuită de niciun alt cadou, oricât de costisitor ar fi acesta. Timpul petrecut împreună este liantul emoțional care-şi va pune amprenta în formarea personalităţii copilului.

Iarna este un prilej extraordinar, să petrecem timpul într-un mod foarte plăcut cu copiii noștri. Chiar dacă afară e frig activitățile de familie nu trebuie să se oprească, dimpotrivă, le putem face interesante și distractive.

Iată câteva idei:

Săniușul este o activitate plăcută indiferent de vârstă. Așa că ia sania, copiii și pe cine mai dorești și pe deal! Doar să vă îmbrăcați suficient de gros, încât să aveți parte de un săniuș neîntrerupt de frig.

Construiște ceva din zăpadă. Poate fi un om de zăpadă, o fortăreață pe care o puteți folosi pentru o bătaie cu bulgări. Dacă vă plac provocările puteți organiza o competiție: cine face cel mai haios om de zăpadă.

Marea bulgăreală. Dacă vrei pur și simplu să ieși la zăpadă și să faci mișcare, ce zici de-o bulgăreală? Stabilește câteva reguli ca să nu vă accidentați și… have fun!

Schiul este o variantă excelentă de a face mișcare mai ales dacă vă place acest sport. Dacă nu aveți schiuri, închiriați direct de pe pârtie sau de la un centru de închirieri. Merită să-ți petreci timpul în familie pe schiuri. Este un mod plăcut de a te relaxa și de a respira aerul proaspăt de munte și în același timp este o activitate distractivă. Iar dacă aveți o pârtie în apropiere de casă sunteți deja în mare avantaj.

Patinajul este un mod de a face mișcare în timpul iernii care creează o stare de bine, de relaxare și de bucurie. Părinții și copiii se pot distra minunat câteva ore pe patine.

Chiar și o simplă plimbare prin zăpadă te va detensiona și ai putea profita de acest moment pentru a discuta cu propriul copil despre ziua de azi, despre planuri de weekend, despre orice vă face să vă simțiți apropiați.

Așadar, sunt multe moduri de a ne petrece timpul liber alături de copii afară, la aer curat, chiar dacă e iarnă. Și să nu uităm că anotimpul lor preferat este iarna. Profită din plin de activitățile care se pot face acum, iar copiii vor fi mai mult decât încântați pentru timpul petrecut alături de ei. Peste ani, aceste momente vor deveni cele mai frumoase amintiri.

Sursa foto: momitforward
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Citit 855 ori Ultima modificare 25 Feb 2019
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Lifestyle

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram