Mihai Silvășan, baschetbalist profesionist, în prezent antrenor principal al echipei de seniori U-BT Cluj-Napoca este un exemplu de sportiv dedicat performanței echipei. Pentru Cluj-Napoca, fostul căpitan al echipei naționale de seniori și al echipei locale U-BT Cluj-Napoca este ambasador al celei de-a 9-a ediții a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon!
După o activitate de juniorat de excepție, evoluția vizibilă a tânărului baschetbalist l-a propulsat spre echipa de seniori a Clujului în stagiunea 2001/2002. Având o uriașă capacitate de concentrare în joc, extrema echipei de baschet a debutat în Liga Națională în stagiunea 2008/2009, devenind în curând căpitanul naționalei. Palmaresul lui Mihai Silvășan include o serie de cupe naționale câștigate alături de echipă atât în calitate de jucător, cât și în calitate de antrenor. Toate acestea demonstrează dedicarea sa pentru echipă și pentru baschet.

O mentalitate de câștigător dezvoltată prin sport

Mihai Silvășan, a descoperit baschetul în clasa a V-a, ca un sport foarte competitiv de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Perioada junioratului și-a petrecut-o la CSS Viitorul sub îndrumarea profesorului Voicu Moldovan – mentorul său, despre care are doar cuvinte de laudă.

Dl. Voicu Moldovan mi-a conturat mentalitatea pe care o am. Această mentalitate m-a ajutat enorm de mult în carieră și îi mulțumesc.” – declară Mihai Silvășan în interviul special acordat echipei Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. 

Deși a trebuit să se retragă devreme din teren datorită unor accidentări grave soldate cu intervenții chirurgicale, la cei 34 de ani, Mihai Silvășan și-a urmat pasiunea prin antrenorat, o ocupație care îi vine mănușă, rezultatele echipei de baschet fiind vizibil îmbunătățite. “Satisfacțiile ce vin în calitate de antrenor alături de echipă sunt diferite, dar bucuria este aceeași! Încrederea construită între jucători și antrenori dă rezultate și sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor! ” – mărturisește Mihai Silvășan cu optimism și jovialitate.

Viața de sportiv este o alegere.

Odată ce ai ales viața de sportiv, aceasta face parte din tine. Mișcarea este ceva bine înrădăcinat în cotidian: “Îmi place să alerg de plăcere!  Sunt eu cu mine însumi și îmi limpezesc gândurile. Îmi place să joc tenis. Bineînțeles, mai joc baschet și cu prietenii mei, din când în când.” – ne spune Mihai și punctează: “În cazul meu viața sportivă și cea personală este una și aceeași. Dacă faci sport de performanță evident că se suprapun!… Este un stil pe care dacă îți dorești să îl adopți este destul de complicat din punct de vedere al familiei, dar am norocul de a avea o soție care mă înțelege și sprijină în acest sens. Depindem foarte mult de perioada competițională și aceasta ne afectează mult toate aspectele vieții.”

În opinia lui Mihai Silvășan, integrarea sportului în viața cotidiană este o prioritate: “După ce am ieșit din terenul de baschet ca jucător, am continuat să integrez sportul prin antrenorat. Dar bineînțeles, practic sportul pentru propria mea sănătate: tenis, baschet, alergare. Nu e foarte ușor, mai ales când antrenoratul consumă foarte mult timp. Dar, încerc să o pun pe lista de priorități personale.

Interviul integral se poate citi aici: https://maraton-cluj.ro/mihai-silvasan-mentalitate-castigator/

s
ursa: maraton-cluj.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Citit 244 ori Ultima modificare 14 Apr 2019
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Lifestyle

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram