Hai în Sat la Grădină este un concept original prin care Asociația Culturală "Hai în Sat" promovează viața sănătoasă, un proiect menit să scoată familiile tinere din mall-uri.

Iată ce zic inițiatorii acestui proiect despre motivele care au stat la baza lansării unui astfel de concept:

”Pentru că e nevoie. Pentru că ne dorim să oferim cât mai multor oameni șansa de a mânca sănătos, de a-și cultiva propriile legume, fructe, plante aromatice etc. Pentru că ne dorim să oferim cât mai multor părinți oportunitatea de a-și învăța copiii să fie responsabili. Pentru că ne dorim să oferim contexte sănătoase în care oamenii pot să socializeze, să relaționeze, să petreacă timp de calitate. Pentru că ne dorim să oferim exemple din care să învățăm împreună să fim prietenoși cu mediul, atenți cu natura și responsabili cu trupul. Pentru că sănătatea și calitatea vieții noastre depind strict de noi. Pentru că cele mai multe probleme de sănătate au drept cauză stresul, sedentarismul și alimentația necorespunzătoare. Dacă noi suntem parte a problemei, atunci tot noi trebuie să fim și parte a soluției.”

10 mini grădini cu suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați fiecare, în Suceag, sunt puse la dispoziție de către Asociația Culturală "Hai în Sat" celor 10 familii care au trecut de etapa de evaluare, pe baza criteriilor de eligibilitate anunțate și în funcție de argumentația fiecărui solicitant.

”A fost un proces deloc ușor, având în vedere numărul mare de solicitări, fapt care confirmă că inițiativa noastră este una dorită. Ne onorează și dorința celorlalte familii care, din păcate, nu au putut fi incluse în această fază a proiectului.” (Echipa Hai în Sat)

Numele celor 10 familii beneficiare ale proiectului "Hai în Sat la Grădină sunt afișate pe pagina de facebook a proiectului. 

Condițiile de eligibilitate au fost: familie cu cel puțin un copil de până la 12 ani, domiciliul stabil la bloc (în Cluj-Napoca sau în comuna Baciu), plăcerea de a cultiva pământul, suficient timp pentru întreținerea grădinii, dorința pentru un stil de viață sănătos, idei noi care să fie puse în practică, promovarea ideii pe toate canalele social media.

Asociația Culturală "Hai în Sat" are în pregătire mai multe proiecte interesante pentru anul 2019, menite să contribuie la revitalizarea satului românesc, prin activități creative și atipice care să-i aducă pe oameni împreună, indiferent de mediul lor de proveniență.

Asociația a apărut în aprilie 2018 din dorința de a revitaliza comunitățile rurale, pe de-o parte, iar pe de altă parte, de a oferi locuitorilor mediului urban o alternativă la viața trăită în oraș.

sursa foto: Hai în Sat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Citit 272 ori Ultima modificare 17 Mai 2019
Etichetat cu
Publicat în Lifestyle

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram


Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/3563225255/media/recent/?access_token=3563225255.1677ed0.5f763826575942c6a81fc229c924ccda&count=12): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/r44385totc/public_html/components/com_sppagebuilder/addons/instagram_gallery/site.php on line 251