Urmele lăsate de acnee, vărsat de vânt, cicatricile post-operatorii dar și ridurile, porii dilatați, petele și chiar vergeturile pot fi tratate cu Dermapen.
În acest articol ne-am gândit să-ți aducem mai multe informații despre tratamentul cu Dermapen, un tratament atât de lăudat de dermatologi și esteticieni pentru rezultatele care se pot obține în urma lui. Pentru a-ți oferi informații corecte am stat de vorbă cu Rodica Chiorean, estetician.

R: Te rugăm să ne spui câteva lucruri despre DERMAPEN și cum funcționează acest stilou revoluționar?

R.C: Dermapen are forma unui stilou prevăzut cu ace detașabile de unică folosinţă și care pot fi reglate pentru diferite adâncimi – de la 0,5 mm la 2,5 mm - în funcție de zona tratată, natura și gravitatea afecțiunilor de la nivelul pielii cu care se confruntă pacienta. Prin mișcările circulare sau de netezire executate la nivelul pielii, acele penetrează pielea iar aceasta este stimulată să producă rapid colagen și elastină, în urma microleziunilor produse de înțepăturile acelor. Cu alte cuvinte, le trezește la viață.

Este important să se știe că acest tratament nu este dureros, pacientele mele îl suportă ușor, majoritatea dintre ele. Aici intervine bineînțeles și pragul de durere al fiecărei persoane în parte. De ce nu este dureros sau de ce poate fi suportat ușor? În primul rând, pentru că se folosește un gel cu efect anestezic înainte de începerea procedurii și, în al doilea rând, datorită vibrațiilor care însoțesc înțepăturile. Vibrațiile și înțepăturile acționează simultan, ceea ce determină o ”păcălire a creierului” care nu poate interpreta două senzații în același timp. Astfel, senzația de durere este diminuată iar procedura este ușor de suportat.

R: La ce să ne așteptăm imediat după procedură?

R.C. În funcție de adâncimea la care se face această procedură avem și modificări ale aspectului tenului. Astfel, tenul va fi puțin iritat, roșu iar microleziunile pot să fie vizibile dacă s-au utilizat acele pentru o adâncime de 2,5 mm. La o adâncime mai redusă, de exemplu, de 0,5 mm se va observa o ușoară roșeață care trece foarte repede. Aceste modificări care apar imediat după aplicarea procedurii depind, de asemenea, și de sensibilitatea tenului, diferită de la o persoană la alta. Dar ceea ce pot să spun, din experiența mea de până acum, este faptul că atunci când am lucrat cu o adâncime de 0,5 mm roșeața tenului a fost minimă și a dispărut în foarte scurt timp (1 oră sau puțin mai mult după tratament). Pentru situațiile unde se impune folosirea dermapenului la o adâncime mai mare de 1 mm roșeața este mai intensă și poate dura mai mult timp. Totodată, este normal ca tenul să se descuameze după 3 zile de la tratament. În câteva zile (3-5 zile după tratament) tenul își revine: roșeața dispare, la fel și descuamarea. În tot acest timp pacienta trebuie să respecte recomandările primite din partea specialistului pentru îngrijirea tenului: folosirea unei creme cicatrizante (dacă este cazul), cremă hidratantă, cremă cu protecție solară.

R: Când ne recomanzi să recurgem la tratamentul cu Dermapen? Putem să-l facem oricând în timpul anului sau există niște restricții în acest sens?

R.C.: La fel ca și în cazul altor proceduri în urma cărora stratul superficial al pielii este ușor sau mai mult agresat (peeling chimic), tratamentul cu Dermapen este indicat să se facă în perioada de toamnă/iarnă și început de primăvară. Chiar și în acest caz, după tratament, se va folosi o cremă cu protecție solară, tenul fiind mult mai sensibil la razele soarelui și este indicat chiar să se evite razele soarelui. Totodată, se recomandă să fie evitate zonele cu praf sau fum.

Este de preferat ca această procedură să se facă într-o zi de vineri pentru a avea posibilitatea de a râmâne acasă peste weekend, pentru a feri tenul sensibil de praf sau de razele soarelui și, de asemenea, pentru a te simți mai confortabil (tenul poate prezenta o roșeață în primele zile). În schimb, după 3 zile, se poate aplica fond de ten și eventualele urme pot fi mascate.

R: De câte ședințe este nevoie pentru a scăpa de urmele lăsate de acnee?

R.C. Pentru că afecțiunile care se pot trata cu Dermapen sunt diverse și fiecare dintre ele are particularitățile ei, numărul şedinţelor de tratament indicat este diferit în funcţie de aceste particularițăți și, bineînțeles, de zona de intervenție. Eu recomand pacientelor mele între 3 şi 8 ședințe realizate astfel: primele 3 ședințe se fac săptămânal iar următoarele se fac la o distanță de 2/3/4 săptămâni. Dacă vorbim despre un tratament prin care urmărim să eliminăm cicatricile post-acnee, atunci, este nevoie de 6-8 ședințe pentru a avea rezultatele dorite.

R: Pentru ce alte probleme ale tenului recomanzi folosirea Dermapenului?

R.C.: Recomand cu încredere această procedură și pentru diminuarea ridurilor și, de semenea, pentru îndepărtarea petelor lăsate de soare, cu alte cuvinte pentru tenul pigmentat. În timpul acțiunii Dermapenului pe piele se administrează o soluție cu AH (acid hialuronic) în cazul intervenției pentru diminuarea ridurilor și o soluție specială care are efect de albire a tenului, în cazul tenului pigmentat. Procedura poate fi aplicată concomitent pentru cele două situații, cu o singură specificație: soluția pentru îndepărtarea petelor se va aplica înaintea acidului hialuronic.

R: Unde te pot găsi persoanele care sunt interesate de această procedură cât și de alte tratamente cosmetice și nu numai pe care le pui la dispoziția clientelor/clienților tăi?

R.C. M-am străduit să amenajez un loc drăguț, confortabil, luminos în care clientele și clienții mei să se simtă bine atunci când vin la mine. Salonul ”Rodica Chiorean-estetician” este în Cluj-Napoca, str. Eugen Brote nr. 8 iar pentru întrebări și programări le pun la dispoziție numărul de telefon: 0746 212 916.

Salon Rodica Chiorean
Îi mulțumim Rodicăi Chiorean pentru amabilitatea cu care ne-a oferit acest interviu și te invităm să treci pragul salonului ei. Este într-adevăr un loc primitor și cald iar Rodica este o persoană extrem de deschisă și se vede cu ochiul liber că-i face o mare plăcere să-și dedice timpul aici.

Ca și concluzie: Dermapen este o procedură minim invazivă, puțin dureroasă care se pretează excelent pentru tratarea cicatricilor cauzate de acnee, cicatricilor atrofice, post-operatorii, post-vărsat de vânt, pentru amelioararea ridurilor fine și a porilor dilatați dar și pentru reducerea petelor pigmentare. De asemenea, are efect de rejunerare și lifting la nivelul tenului. Tenul capătă un aspect mai tânăr, mai curat și mai luminos.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Citit 1313 ori Ultima modificare 25 Feb 2019
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Lifestyle

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram