Toamna aceasta, Holo reiterează seria evenimentelor educative centrate în jurul educației sexuale, iar primul eveniment va fi dedicat părinților și educatorilor cu copii preșcolari, cu vârste între 2 - 6 ani.
Evenimentul va avea loc la în data de 27 septembrie, între orele 18:00-20:30, la Transylvania College Cluj-Napoca.

De ce este importantă educația sexuală?
- Organizația Mondială a Sănătății recomandă începerea educației sexuale începând cu vârsta de 2 ani. Abordarea sexului și a sexualității, adaptate segmentului corect de vârstă, au o pondere uriașă în dezvoltarea armonioasă a psihicului copilului, a încrederii în sine, fiind mai protejat și considerabil mai puțin expus riscurilor ce implică absența unei astfel de educații pe termen lung. 
- O educație sexuală timpurie și corectă se traduce într-o viață sexuală satisfăcătoare la vârstă adultă și generează o dezvoltare echilibrată a copilului din punctul de vedere al comportamentului sexual și afectiv al acestuia. 
- Copiii și adolescenții ce beneficiază de o educație sexuală corectă își încep viata sexuală mai târziu, au un număr mai mic de parteneri sexuali, în timp ce numărul sarcinilor neplanificate și al avorturilor scade. 

Pe lângă toate provocările de natură cognitivă și emoțională, părinții se întâlnesc cu o nouă componentă a vieții copiilor lor, în care aportul lor este unul uriaș: educația sexuală. 
Relația cu părintele este, o vreme îndelungată, cea mai importantă relație a copilului, iar, în perioada preșcolară (2-6 ani), este, de asemenea, primul model de relație din existența noastră. De aceea, felul în care comunicăm cu copilul și faptul că ne asumăm să fim o sursă de informații clare, sigure și relevante pentru acesta, vor genera o dezvoltare echilibrată a copilului și un nivel uriaș de încredere în această relație.

De ce să participi la acest eveniment și ce voi afla?
- Vei afla ce anume trebuie să știe un copil preșcolar despre sexualitate și sex;
- Cum trecem peste jena de a numi corect organele genitale;
- Cum le explicăm, adaptat vârstei, că nu barza aduce copiii;
- Cum explicăm diferențele anatomice între sexe;
- Cum îi învățăm pe copii să își îngrijească sănătatea sexuală;
- Cum îi putem proteja pe cei mici de diversele forme de abuz la care pot fi supuși la această vârstă;
- Vei învăța strategii ce te vor ajuta în situații deconcentrante sau pe care nu știi cum să le abordezi (spre exemplu, copilul descoperă plăcere când se atinge în zonele intime).

Evenimentul este susținut de Oana Cobeanu, doctor în psihologie, psihoterapeut & psiholog clinician.

Înscrieri aici

Evenimentul curent face parte din campania #nostigmanoshame, un demers Holo creat pentru dreptul la o copilărie și adolescență fără stigmă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Citit 297 ori Ultima modificare 25 Feb 2019
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Lifestyle

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram