Miercuri, 17 aprilie 2019, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 138-a ediție din seria lunară începută în septembrie 2007, în continuarea celei anuale începute de Clubul de Cicloturism Napoca - CCN în 1998).

La acest eveniment sunt invitați toți clujenii care au bicicletă. Intâlnirea va fi în PIAȚA UNIRII, începând cu ora 17:45. Startul efectiv al marșului va fi în jurul orei 18:00, și va dura aproximativ o ora și jumătate.

Traseul vizează de această dată zona centrală și pericentrală, cartierul Gheorgheni și Între Lacuri, cu plecare și final în P-ța Unirii. Se va traversa viitorul Parc Est, pe unde, până nu demult, accesul nu era permis. 

Traseul complet: Piața Unirii – B-dul Eroilor - P-ța Avram Iancu - P-ța Baba Novac - str. Milton Lehrer – B-dul N. Titulescu - str. Unirii - str. Lucia Sturdza Bulandra - Calea Someșeni - str. Dâmboviței - str. Ialomiței - str. A. Vlaicu – B-dul 21 Decembrie 1989 - str. Cuza Vodă - P-ța M. Viteazu - str. G. Barițiu - Parcul Central S. Bărnuțiu - str. G. Coșbuc – B-dul Moților - str. P. Maior - P-ța L. Blaga - str. Napoca - P-ța Unirii

Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei 
ca mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

”Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa de progres în domeniul infrastructurilor biciclistice, anul 2018 fiind unul de stagnare, și primul trimestru din 2019 la fel, autoritățile locale 
limitându-se la promisiuni și la refacerea câtorva marcaje de piste vechi, menținându-se calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi: de la lățimea insuficentă la lipsa de continuitate, de la prezența diverselor obstacole la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, 
neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier.” (RADU MITITEAN, director executiv CCN)

Detalii despre edițiile precedente ale marșului bicicliștilor clujeni pot fi găsite pe www.ccn.ro precum și pe site-ul aferent listei publice de discuții Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Info regionale

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram