Până la finalul anului avem ocazia să ne bucurăm de frumusețea și ineditul oferit de circuitul Lights On în zona centrală a orașului Cluj-Napoca.
Dacă dorești să faci o explorare a instalațiilor luminoase create de tineri arhitecți și designeri clujeni ai la dispoziție chiar și o hartă oferită de organizatorii acestui eveniment special. Totodată, există posibilitatea unui tur ghidat în fiecare zi, de la ora 18,00, pornind din Piața Unirii. Tururile sunt gratuite, în limba engleză și sunt oferite de Cluj Guided Tours.

Lights On Romania încurajează părinții, profesorii să-i provoace pe copii să ia parte la o experiență unică de educație științifică și artistică. Vor avea oportunitatea de a lua contact cu instalații de lumină care folosesc lumina provenită din energie cinetică (Copacul de lumină - powered by Moldovan - Carmangeria Sânnicoara), inslatații de lumină cu trimitere directă la arta suprarealistă - Soarele Roșu, inspirat de pictura Le Banquet aparținând pictorului belgian Rene Magritte - powered by Târgul de Cariere, instalații de lumină artistice cu valoare simbolică - hand in hand - powered by IQuest, instalații interactive care îi vor face pe cei mici parte din prezentare - Tunelul, powered by Enel România, instalații omagiale la adresa unor lucrări legendare - Coloana de Lumină a Infinitului, inspirată de Coloana Infinitului realizată de Constantin Brâncuși, o replică reală la scară 1:500.000 a lunii care poate fi studiată de aproape în Biserica Piaristă (lângă Universitatea Babeș Bolyai).

În cadrul evenimentului pot fi dezbătute cu ușurință elemente care țin de fizică, astronomie, artă contemporană, literatură și multe altele.

Așadar, Lights ON România este o resursă educativă oferită gratuit tuturor celor curioși.

Lights ON România este un eveniment organizat de Asociația Daisler și implementat cu sprijinul Târgul de Cariere, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Târgul de Crăciun Cluj-Napoca,

Harta instalațiilor este disponibilă aici: https://bit.ly/2DOa9LX

Seri cu lumină!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Info regionale

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram