Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
ALOPEDI 0364-917, serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgență al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca a fost apelat în primele șase luni ale anului de un număr 6.200 de părinți, numărul acestora fiind cu peste 600 mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018. 
Marea majoritate a apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu (65,8%), nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgențelor sau la o altă unitate medicală, părinților comunicându-li-se și semnele de alarmă la apariția cărora se impune prezentarea la medic.Cele mai multe apeluri au fost în luna ianuarie dar, odată cu începerea perioadei de concediu, se așteaptă, de asemenea, o creștere a numărului de apeluri.

Dacă în prima parte a anului problemele respiratorii au fost principala cauză de adresare, odată cu venirea sezonului cald problemele digestive și erupțiile cutanate revin în prim plan. Medicii pediatri au reamintit cu acest prilej faptul că expunerea la soare are efecte benefice asupra oaselor și sistemului imunitar dar razele ultraviolete au și efecte nocive.
Părinții ar trebui să aibă în vedere faptul că efortul fizic într-un mediu cald poate duce la supraîncălzirea copilului, crampe musculare până la epuizare și șoc termic. Măsurile de prevenire și de prim ajutor pot fi accesate pe site-ul serviciului ALOPEDI 0364917 aici.

ALOPEDI 0364-917 este serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgență al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca asigurat printr-o linie de gardă special dedicată acestuia și deservită de medici cu specializarea pediatrie sau medicină de urgență. Evaluarea se face prin întrebări ce stabilesc gravitatea stării copilului respectiv precum și momentul în care copilul are nevoie de consult medical față în față.
Analiza activității serviciului telefonic de tip ,,Call-Center” destinat obținerii de sfaturi medicale pediatrice de urgență – 0364-917 a fost realizat de Consiliului Județean Cluj, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Info regionale

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram