Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Noaptea Muzeelor este un eveniment așteptat, în primul rând, prin ineditul pe care îl oferă, acela de a putea vizita muzeul sau muzeele preferate în timpul nopții. Programul începe de la ora 18:00 și durează până târziu în noapte, ora 00:30, la cele mai multe muzee din țară.

Aflat la ediția cu numărul 15 care va avea loc pe 18 mai 2019, evenimentul Noaptea Muzeelor îi îndeamnă pe curioși să treacă pragul muzeelor pentru o vizită nocturnă printre exponate. Sute de instituții de cultură din toată țara au pregătit pentru vizitatori expoziții tematice, piese de teatru, recitaluri ale artiștilor locali și multe alte surprize. Muzeele și galeriile de artă își vor de deschide și anul acesta ușile pentru cei care vor participa la Noaptea Muzeelor.

Cluj-Napoca/Iată o parte din programul pregătit pentru acest eveniment de către muzeele din oraș.

Cunoscutul meșter olar maramureșean Daniel Leș va face demonstrații la vechiul Casino din Parcul Central
Turnul Croitorilor va găzdui 25 de artiști ceramiști cunoscuți în cadrul Caolin și este anunțat și un eveniment surpriză pentru vizitatori.
Muzeul de Artă ne așteaptă la ”O noapte la Palat” cu un număr impresionant de expoziții.
Muzeul Etnografic expune meteoriți și ”obiectul de la Aiud (OZN)”
Parcul Etnografic - Noaptea Privighetorilor
Muzeul de Istorie a Transilvaniei a pregătit un recital de poezie și muzică renascentistă.
Universitatea de Artă și Design vă introduce în domeniul artei experimentale.
Muzeul Mitropoliei Clujului va recrea interioarele unor biserici de lemn cu ajutorul tehnologiei 3D. Centrul Cultural German ne transpune în atmosfera subculturii germane a anilor ’80.
Institutul Francez din România mizează pe sculptură și jocuri de lumini.
Universitatea Babeș-Bolyai le deschide clujenilor nu mai puțin de 6 muzee în 7 locații, printre care Muzeul Zoologic cu o expoziție a istoriei speciei umane.
Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur pregătește activități comunitare.

Brașov/Iată care sunt instituțiile de cultură care s-au înscris la Noaptea Muzeelor 2019 în Brașov:

Muzeul Casa Mureșenilor (program 18:00-00:00) - ateliere de bio-chimie și realitate augmentată, câteva concerte și expoziția „Istoria calculatorului”.
Casa Ștefan Baciu (program 18:00-00:00). Cei care vor călca pragul Casei Ștefan Baciu vor putea participa la un atelier de origami, o expoziție de artă, un concert și chiar la evenimentul „Poezii pe întuneric”.
Asociația Cultour – Piața Sfatului (program 19:00-22:00). Cei care doresc să întâlnească trei personaje care au marcat istoria Brașovului sunt așteptați în Piața Sfatului, unde reprezentanții Asociației Cultour îi vor readuce la viață pe Johannes Honterus, Maria Băiulescu și Elena Mureșianu.
Muzeul Casa Junilor – Expoziția Portul tradițional al femeilor și al Junilor din Schei și Brașovechi (deschis între orele 18:30-00:00). Expoziția prezintă portul tradițional și costumele Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi. Noaptea Muzeelor este unul din rarele momente când publicul poate admira frumosul port tradițional al vechii comunități românești din Brașov.
Muzeul Casa Sfatului (program 16:00-00:00). Situat în Piața Sfatului, muzeul Casa Sfatului se pregătește să surprindă vizitatorii cu o serie de expoziții tematice, printre care Expoziția „Brașov 1987” sau Expoziția „Studio Dacia Felix”.
Rope Street Muzeum Night (program 11:00-22:00). Un muzeu despre fața nevăzută a Brașovului, care va descoperi clădirile pierdute din picturi și va ilustra a doua cea mai mare dioramă despre centrul istoric al orașului. Vizitatorii vor putea cumpăra suveniruri unice, simboluri ale istoriei brașovene.
Muzeul Civilizației Urbane (program 18:00-00:00). Aflat în apropiere de Piața Sfatului, într-o clădire cu o deosebită importanță istorică și culturală, Muzeul Civilizației Urbane ilustrează stilul de viață al locuitorilor din mediul urban pe parcursul a trei secole. Muzeul a pregătit pentru ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor o serie de expoziții, dar și un concert de clavecin și muzică de cameră.
Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea (program 18:00-00:00). Vizitatorii care vor trece prin Rupea pot vizita expoziția permanentă a Muzeului Etnografic „Gheorghe Cernea, o expoziție care ilustrează viața rurală a locuitorilor din jurul localității Rupea.

Sibiu și Mediaș

Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu - Noaptea ASTRA . În 2019, Noaptea ASTRA propune un program bogat la Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu. Printre punctele de atracție: Caravana Noaptea Muzeelor, expoziții, spectacole de dans, muzică și varietăți. Spectacolele sunt susținute la scena de pe lacul din Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului cât și la scena de la Târgul de țară. Acestea vor fi completate cu degustări de produse tradiționale, la Târgul de țară, în anul în care Sibiul a fost declarat Regiune Gastronomică Europeană.

Pe langa evenimentele găzduite în cadrul expoziției în aer liber sunteți invitați să treceți pragul expozițiilor temporare găzduite de către Pavilionul Muzeal Multicultural (PaMM) și unitățile muzeale din centrul istoric al Sibiului.

Program: 18,00-00,30

Programul tuturor evenimentelor din țară, desfășurate în cadrul Nopții Muzeelor, poate fi consultat aici.

 

sursa: noapteamuzeelor.org

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Info regionale

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram