Zona dedicată familiilor cu copii va fi una dintre cele mai generoase, ca spațiu amenajat cu tot ceea ce părinții au nevoie: de la lucruri elementare cum ar fi un loc de servit masa, spălat, sau pentru un pui de somn și până la un loc cu activități diverse puse la dispoziție întregii familii.
PĂMÂNT LINIȘTIT PE MALUL LACULUI, așa au numit organizatorii acest spațiu.
Undeva între zona de camping și zona de spectacol, mâncare și activități sportive, pe malul liniștit al lacurilor de la Luncani se va afla acest loc în care vă puteți satisface orice nevoie cu/pentru/alături de copiii voștri: fotolii speciale de alăptare, bucătărie dotată cu tot ce trebuie, inclusiv scaune speciale de masă pentru copii.
Pentru somn va fi Casa Nani: balansoar, pătuț, lămpi de veghe.
PICIPIT by Petit Bebe! La ”pit stopul pentru bebeluși” (dedicat celor sub 2-3 ani), vă așteaptă țarcuri cu bile, tobogane, tunele, balansoare, o saltea cu spumă, un jumper, salteluțe, o groapă cu nisip și centre cu activități. Vor fi și mese senzoriale cu nisip colorat, orez colorat, linte, gris, toate numai bune de vărsat dintr-un vas în altul.

Va fi amenajată inclusiv o farmacie mobilă dotată cu tot ce ar putea avea nevoie oricare membru al familiei.

LA GRANIȚA DINTRE ELEMENTELE NATURII ȘI SUFLET... 
...este un spațiu amenajat special pentru discuții între amici, vechi și noi, dar cu informații prețioase, un fel de NEconferințe cum au fost numite de organizatori. Moderatorul acestor întâlniri va fi Cristina Tătar, jurnalist, mamă și povestitor pe Videoblogul copiilor. Dintre cei care vor fi prezenți la aceste întâniri și vor aduce din experiența și cunoștințele proprii va fi blogger-ul tătic DaddyCool, a.k.a. Robert Diaconeasa, singurul vlogger caritabil din România (”Amintiri din copilărie”), blogger și activist în zona de responsabilitate socială. Alături de familia sa, vine la festival cu un dublu scop: să relateze pentru urmăritorii săi, dar și pentru a-i învăța pe cei mici și pe cei mari, importanța iubirii de semeni și a grijei pentru mediul înconjurător.
Despre importanța cititului în viața copiilor încă de la naștere va vorbi Bianca Mereuță, strateg de brand și copywriter cu peste 15 ani de experiență și cu studii universitare și postuniversitare de comunicare și marketing. Este expert în analiză de discurs vizual și iubitor al cărții și va organiza, la Elementum, ateliere de storytelling și un Colț de Lectură de care să se bucure toți micii participanți la festival.
Georgiana Ispas, owner-ul paginii Georgi’s Way, a cărei temă va fi fructele de pădure: câte tipuri sunt și ce putem găsi în pădurile din România, care sunt beneficiile consumului acestora, dar și curiozități. Totul se încheie cu prezentarea unor rețete cu fructe de pădure și degustare.
Roxana Petre este mamă a doi băieți, specialist în parenting și psihoterapie pozitivă, cu o experiență de peste 5 ani, ca trainer, şi de peste 11 ani în domeniul consilierii, va aduce în atenție un subiect important și delicat în relația părinți-copil: ”Cum să le vorbim copiilor despre sex?”.  La Elementum, alături de Roxana Petre veți păși pe calea spre siguranță, ca să reușiți să discutați într-un mod sănătos despre sexualitate cu copiii voștri, o temă care a fost sădită ca fiind ”tabu” în ”copiii din noi”, la pachet cu diverse temeri și rușine.
Terapeutul Alexandra Chira vă va vorbi despre sănătatea coloanei vertebrale și frumusețea pielii, cu masajul Raindrop și cele 9 uleiuri esențiale ale sale. Crede în vindecări alternative, motiv care a și determinat-o să practice terapia Bowen.
Profesorul Cristina Bojan va vorbi despre faptul că a avea grijă de tine și familia ta este o necesitate, nu un lux. Va prezenta tratamente naturale și fără efecte secundare pentru părinți, gravide și copii. Kinetoterapeutul Cristiana Prunean va vorbi despre cum putem să ne îngrijim spatele, gâtul, picioarele, brațele și mușchii cu ajutorul terapiei Bowen și a kinetoterapiei.
Psihoterapeutul Alexandra Jarda vă va învăța cum să faceți față principalelor patru problem care stresează părinții moderni. Va vorbi și despre managementul fricii, creșterea încrederii în sine și a performanțelor educative la copii de școală sau de grădiniță.

BUCURII PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII
O altă latură e compusă din Atelierele Mamprenoarelor. Mamprenoarele sunt o comunitate de mămici- prezente, viitoare sau doritoare, puse pe afaceri. Afaceri care, de cele mai multe ori, sunt inspirate de spiritul matern și au legătură cu bunăstarea familiilor. La Elementum, le veți putea observa ”în acțiune” pe 7 dintre membrele comunității din Cluj: Annamaria Crainic, organizatorul, Anca Dinu, comunicatorul festivalului, Lia Valendorfean, ownerul Zem Center, care vine cu activități multiple: ateliere de terapie Bowen, alee senzorială pentru copii, mini sesiuni gratuite de terapie și kinetoterapie, Eliza Pușcașu și Teodora Szabo vor organiza un atelier creativ pentru copii având ca scop dezvoltarea creativității, imaginației, curajului de exprimare. Elena Hapău îl va aduce pe Fluturașul Fly şi Floarea Dorinţelor”, o frumoasă poveste pentru cei mici, plină de peripeţii. Simona Rusu – food writer, gourmet explorer&content writer Manifest Bon Vivant Blogging pentru familii.
Vor fi prezenți și cei de la Aventuri în 5, o familie formată dintr-o mamă, un tată, o fetiță, un băiat și un beagle. Vor veni să împărtășească experiențe, aventuri educative.

ELEMENTUM ÎN CÂTEVA… ELEMENTE
Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APĂ, PĂMÂNT și FOC, plus unul ”bonus”, SUFLET, se reunesc, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival ”în ritmul familiei”. Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda celui mai amplu eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârsta membrilor săi, din România. Credem în puterea timpului petrecut în natură de a ne aduce împreună, iar scopul nostru este să oferim tuturor membrilor familiei momente de relaxare, distracție și conexiune. Dacă încă nu ați apucat să vă luați bilet sau abonament, le găsiți în toate variantele pe site-ul festivalului.
  
Organizator: GoCreate!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram