În acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile în 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol. În așteptarea semicentenarului, ediția cu numărul 49 îi așteaptă pe iubitorii muzicii cu o serie de concerte susținute de invitați din opt țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri, de la jazz latino la jazz contemporan.

Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Acest eveniment, care timp de aproape o jumătate de secol a reprezentat o strânsă punte de legătură a Sibiului cu cultura contemporană de pe toate meridianele lumii, își propune astfel să aducă jazzul în fața spectatorilor și, în același timp, să pună în lumină frumusețea orașului ce îl găzduiește de atâtea decenii.

Astfel, în perioada 16-19 mai, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz. Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia de a se bucura de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai). De asemenea, câștigătorii de anul trecut ai secțiunii competitive, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în seara de 17 mai.

Cu ediția din acest an, Sibiu Jazz Festival se întoarce către originile jazzului, așa cum era el înțeles acum mai bine de o sută de ani în orașul său natal, New Orleans: ca formă muzicală, dar și pretext de socializare și mod de exprimare a tradițiilor locale. Vizitatorii noștri vor avea astfel ocazia de a descoperi nu doar bogata ofertă culturală a orașului, ci și pe cea culinară, căci Sibiul înseamnă și jazz, și colecția de artă de la Muzeul Brukenthal, și profilul înalt, ca niște trepte ce urcă spre cer, al catedralei evanghelice, și farmecul orașului vechi, și o comunitate vibrantă, diversă și multiculturală, dar și tradițiile locale, inclusiv cele culinare.

Piața Mare, între 16 și 19 mai, să ne bucurăm împreună. Jazz feel it!

SIBIU JAZZ FESTIVAL – 16 – 19 mai 2019

Artisti din 12 țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri: de la jazz latino la etno-jazz, jazz-rock si fusion vor fi prezenți la ediția cu numărul 49.

Joi/ 16 Mai

16:00 Jazz for Kids

17:00 Joy Blues Orchestra (Sibiu – Romania)

19:00 Adi Bărar Band (Romania)

21:00 Broes (Belgia)

Vineri/ 17 Mai

16:00 Jazz for Kids

17:00 Marcin Pater Trio (Polonia)

19:00 Jeff Herr Corporation (Luxembourg / Franta)

19:00 Rakasz Gergely “Lords of the Organ” (Ungaria) la Biserica Reformată

21:00 Sergio de Lope Quintet (Spania)

Sâmbătă/ 18 Mai

16:00 Jazz for Kids

17:00 Cristian Soleanu Quartet (Romania)

19:00 Shalosh (Israel)

21:00 Jazzodrom (Austria)

Duminică/ 19 Mai

16:00 Jazz for Kids

19:00 Electrocutango (Norvegia / Suedia)

21:00 Conexion Cubana (Cuba)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Etichetat cu
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram