Marți, 19 martie, la Teatrul Național din București, a avut loc cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment al cinematografiei românești. Peste 1.000 de invitați au participat aseară la evenimentul care celebrează succesele din cinematografia română.
Gala, găzduită pentru al patrulea an consecutiv de actorul Alex Bogdan, a fost transmisă în direct pe Film Now, iar o înregistrare va fi difuzată în această seară, de la ora 24.00, pe Digi 24.

Momente inedite, amuzante și pline de emoție au încântat spectatorii, printre acestea regăsindu-se deja tradiționalele parodii realizate de Alex Bogdan, precum și intervențiile artistice oferite de trupa Irina Sârbu & band, Ana Udroiu și Kana Jambe.

Stere Gulea, Emilia Popescu, Horațiu Mălăele, Tora Vasilescu, Valentin Teodosiu, Ileana Popovici, Gheorghe Visu, Nae Caranfil, Adina Pintilie, Cornel Ilie, Monica Bârlădeanu, Monica Davidescu, Carmen Tănase, Kristina Cepraga, Toma Cuzin, Monica Bârlădeanu, Cătălina Grama și Paul Ipate sunt doar câțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu, ale căror gazde au fost Ilona Brezoianu și Răzvan Alexe (Krem).

 “Moromeții 2”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2019, și-a adjudecat nouă trofee: Cel mai bun filmCea mai bună imagine (Vivi Drăgan Vasile), Cel mai bun montaj (Dana Bunescu și Alexandra Gulea), Cel mai bun sunet (Dana Bunescu, Cristinel Șirli, Constantin Fleancu), Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu), Cele mai bune costume (Dana Păpăruz), premiu oferit de Cellini România, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu, Domnica Bodogan), acordat de MAC Cosmetics, și Tânără Speranță (Iosif Paștina). De asemenea, Premiul Publicul acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2018, a fost anul acesta adjudecat de “Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea.

“Pororoca”, filmul lui Constantin Popescu, a câștigat 3 trofee Gopo: Cel mai bun regizor, premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun actor într-un rol principal (Bogdan Dumitrache), acordat de MOL România, și Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Iulia Lumânare).

“Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a câștigat trofeul Gopo pentru Cel mai bun scenariu (Radu Jude), oferit de Dacin Sara, și premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar (Alexandru Dabija).

Cosmina Stratan (Dragoste 1. Câine) a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, în timp ce trofeul pentru Cea mai bună muzică originală a fost adjudecat de Massimiliano Nardulli pentru “Charleston”“Soldații. Poveste din Ferentari”, în regia Ivanei Mladenovic, a câștigat trofeul pentru Cel mai bun film de debut.

“Caisă”, în regia lui Alexandru Mavrodineanu, a câștigat premiul pentru Cel mai bun film documentar, iar “Cadoul de Crăciun” (Bogdan Mureșanu) a fost desemnat drept Cel mai bun scurtmetraj.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către The Killing of a Sacred Deer / Uciderea cerbului sacru (r. Yorgos Lanthimos).

Momente memorabile pe covorul roșu, dar și în cadrul Galei, au fost prilejuite de actorii Ileana Stana Ionescu, omagiată cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Apa Nova București, Constantin Dinulescu, căruia i-a fost acordat Premiul pentru Întreaga Activitate, și Dan Chișu, care a primit un premiu special pentru susținerea și încurajarea producției de film independent. De asemenea, un premiu special i-a fost oferit și maestrului de lumini Ion Nica.

CÂȘTIGĂTORI PREMIILE GOPO 2019

CEL MAI BUN FILM DE LUNGMETRAJ
Moromeții 2
CEL MAI BUN REGIZOR
Constantin Popescu pentru filmul Pororoca
CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL
Bogdan Dumitrache pentru rolulTudor din filmul Pororoca
CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL
Cosmina Stratan pentru rolulIrina din filmul Dragoste 1. Câine
CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN ROL SECUNDAR
Alexandru Dabija pentru rolul Movilădin filmul Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari
CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR 
Iulia Lumânare pentru rolul Cristinadin filmul Pororoca
CEL MAI BUN SCENARIU
Radu Jude pentru filmul Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari
CEA MAI BUNĂ IMAGINE
Vivi Drăgan Vasile pentru filmul Moromeții 2
CEL MAI BUN MONTAJ
Dana Bunescu și Alexandra Gulea pentru filmul Moromeții 2
CEL MAI BUN SUNET
Dana Bunescu, Cristinel Șirli și Constantin Fleancu pentru filmul Moromeții 2
CEA MAI BUNĂ MUZICĂ ORIGINALĂ
Massimiliano Narduli pentru filmul Charleston
CELE MAI BUNE DECORURI
Cristian Niculescu pentru filmul Moromeții 2
CELE MAI BUNE COSTUME
Dana Păpăruz pentru filmul Moromeții 2
CEL MAI BUN MACHIAJ ȘI CEA MAI BUNĂ COAFURĂ
Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu și Domnica Bodogan pentru filmul Moromeții 2
CEL MAI BUN FILM DE DEBUT
Soldații. Poveste din Ferentari(r. Ivana Mladenovic)
CEL MAI BUN FILM DOCUMENTAR
Caisă (r. Alexandru Mavrodineanu)
CEL MAI BUN FILM DE SCURTMETRAJ
Cadoul De Crăciun(r. Bogdan Mureșanu)
TÂNĂRĂ SPERANȚĂ
Iosif Paștina pentru rolulNiculae din filmul Moromeții 2
CEL MAI BUN FILM EUROPEAN
The Killing of a Sacred Deer / Uciderea cerbului sacru (r. Yorgos Lanthimos), Marea Britanie, SUA, Irlanda, distribuitor: Independența Film
Gala Premiilor Gopo 2019 – ediția a 13-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, DACIN SARA și Babel Communications.

Informații: FacebookYouTube

sursa: premiilegopo.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram