Festivalul cultural WEF revine cu a 5-a ediție, care va avea loc în perioada 13-16 iunie 2019, în premieră în Cluj-Napoca, la Casino - Centrul de Cultură Urbană și la Teatrul Național Cluj-Napoca. Cu această ocazie, Cluj- Napoca va îmbracă culorile multiculturalității. 
World Experience Festival propune tematica “The Unheard Music” – "Muzica neștiută a lumii", cu o direcție artistică gândită ca o călătorie emoționantă și educativă pe parcursul globului, concentrată pe celebrarea diversității patrimoniului mondial prin muzică și sunete, ce aduc împreună zeci de culturi diferite, ambasadori, artiști din toate colțurile lumii, ateliere și workshopuri creative, expoziții-instalații sonore și experiențiale de VR, precum și conferințe și artist talks inspiraționale despre modalitățile prin care muzica are puterea de a ne aduce împreună. 

Festivalul va oferi celor prezenți ocazia descoperirii și experimentării spectrului fascinant al sonorității de pe mapamond, ce va reuni diverse tradiții și fuziuni muzicale contemporane într-un program multidisciplinar curajos și dinamic. 

Activități și evenimente care vor avea loc în cadrul festivalului:

Rhythms of the World – Ritmurile lumii: componenta de expoziții și instalații muzicale interactive 
Conferințe Connecting the world through music: Lumea conectată prin muzică.
Serile sonore - The Sound Experience: ateliere creative și workshop-uri muzicale de introducere în înțelegerea contextului cultural al unor sonorități din diverse zone ale lumii.
Spectacole de muzică și dansuri care acoperă un repertoriu multicultural.

Festivalul a adus împreună în cadrul celei de-a patra ediții din 2018 (din București), într-un record zonal, mai mult de 70 de culturi diferite (de pe 5 continente), peste 100 de artiști și toate acestea concentrate pe spectacole autentice de muzică și dans, expoziții muzicale, conferințe, evenimente cinematografice, gastronomie și ateliere de creație și tradiții multiculturale și multietnice, de care s-au bucurat peste 50.000 de persoane. 

Mai multe detalii despre festival pot fi găsite accesand: 
• Web
• After-movie 2018

Evenimentul este organizat și inițiat de Asociația Escu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram