Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie 2019 în mai multe locuri din București: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului și Teatrul Excelsior.
Pentru această ediție, organizatorii au ales ca temă centrală "Lumea în armonie". Directorul artistic al Festivalului Enescu este Vladimir Jurowski. Festivalul aduce publicului mai multe premiere, atât din perspectiva prezențelor artistice, cât și din cea a spectacolelor propuse și a organizării. Printre noii artiști, care completează galeria de vedete internaționale, se află actrița de Oscar Marion Cotillard, care o interpretează pe Jeanne d’Arc pe scena Ateneului Român, în opera omonimă, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch. I se alătură nume precum Mitsuko Uchida, Rene Jacobs, Kirill Petrenko, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón și Julia Fischer.

În festival vor fi interpretate 32 de lucrări de George Enescu. În total, festivalul va cuprinde 84 de concerte și recitaluri numai în sălile de concert din București, cu un estimat de peste 2500 de artiști din cele mai diverse colțuri ale lumii, 50 de naționalități lucrând împreună. Laureații ediției 2018 a Concursului Internațional George Enescu vor susține concerte în programul Festivalului Enescu 2019. În seriile Muzica Secolului XXI și Forumul Internațional al Compozitorilor, participarea este din ce în ce mai puternică, mari compozitori contemporani acceptând invitația la această ediție a Festivalului: de la Michael Nyman, la Usuk Chin, compozitorul polonez Krzysztof Penderecki, pianista și compozitoarea de origine rusă stabilită în America, Lera Auerbach.

Bilete și abonamente la Festivalul George Enescu 2019 pot fi achiziționate online de-aici

Opere în premieră la Festivalul George Enescu 2019: Trei opere în concert vor fi prezentate în premieră: "Die Frau Ohne Schatten" de Strauss, în interpretarea Orchestrei Radio Berlin "Moses and Aaron" de Schoenberg, în interpretarea Filarmonicii George Enescu "Peter Grimes" de Britten, prezentată de Orchestra Națională Radio. Tot în premieră absolută în cadrul Festivalului Enescu, publicul va putea asculta: "Jeanne d’Arc au Bucher" de Honegger, cu Filarmonica din Lille "Castelul lui Barbă Albastră" de Bartok, în interpretarea Polish National Radio Orchestra. În plus, Filarmonica din Liège aduce pe scena festivalului "La Voix Humaine" de Poulenc, iar Basel Chamber Orchestra va prezenta "Don Giovanni" de Mozart.

Un moment special în cadrul ediției 2019 a Festivalului Enescu îl va reprezenta "Mozart Week in Residence" - un concept adus direct de la Salzburg, a cărui propunere este de a uni oamenii prin intermediul muzicii lui Mozart, explorată dintr-o nouă perspectivă. Tot în premieră absolută, la ediția 2019 a Festivalului Enescu, Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de două ori - de către Orchestra Maggio Musicale Fiorentino și de către Orchestra Radio Berlin. De asemenea, o interpretare inedită a Poemului Vox Maris de George Enescu va fi oferită publicului de celebra London Symphony Orchestra. Nume mari revin pe scena Festivalului George Enescu 2019: Cele mai mari orchestre ale lumii revin la ediția 2019 a Festivalului: London Symphony Orchestra - alături de celebrul pianist Denis Matsuev Orchestra Națională a Franței - cu legendarul Evgeny Kissin la pian State Academic Symphony Orchestra of Russia Staatskapelle Dresden - alături de exploziva Yuja Wang și de soprana Kristine Opolais Oslo Philharmonic Orchestra - cu Vasily Petrenko la pupitru Sankt Petersburgh Symphony Orchestra - cu Nelson Freire la pian Royal Concertgebouw Amsterdam Ansambluri importante, precum Mahler Chamber Orchestra, Camerata Salzburg, Europa Galante, Orchestra of the Age of Enlightement, Vienna Radio Orchestra -cu Elisabeth Leonsakaja la pian - și Academia Bizantina vor urca pe scena Festivalului Enescu 2019.

Pentru detalii legate de program accesează pagina evenimentului festivalenescu.ro.  

Începând din 3 septembrie festivalul va ajunge și în alte localități din țară printre care Cluj-Napoca și Sibiu. Aici găsești detalii despre programul festivalului în țară. 

sursa: infomusic.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram


Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/3563225255/media/recent/?access_token=3563225255.1677ed0.5f763826575942c6a81fc229c924ccda&count=12): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/r44385totc/public_html/components/com_sppagebuilder/addons/instagram_gallery/site.php on line 251