Caolin #5 | 2018 (23-25 noiembrie) Cluj-Napoca a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediție.
Cu ce pot interacționa iubitorii de artă la acest festival?
Târgul internațional de ceramică artistică contemporană, unde aproximativ 20 de artiști ceramiști vor expune o selecție bogată de lucrări de ceramică decorativă, utilitară, design de produs, accesorii-bijuterie contemporană de cea mai înaltă calitate, în atmosfera inedită a Bastionului Croitorilor (Strada Baba Novac 2, Cluj-Napoca).

Expoziția personală de ceramică conceptual-artistică a artistului vizual Gavril Zmicală - actual director al Liceului de Arte Plastice “Romulus Ladea”, din Cluj-Napoca - la Institutul Cultural Francez.

Workshopuri de inițiere în tainele artelor vizuale, suținute de către artiști vizuali, dedicate deopotrivă copiilor cât și adulților. Atelierele de creație artistică vor fi organizate la cafeneaua culturală Espresso Studio, iar programul acestora va fi anunțat înaintea începerii evenimentului.

Vernisajul oficial al Caolin 2018 va avea loc pe 23 noiembrie, la ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Cluj - în cadrul Bastionului Croitorilor.

Târgul va putea fi vizitat conform orarului:
Vineri 23 noiembrie: 10:00 - 20:00
Sâmbătă 24 noiembrie: 10:00 - 20:00
Duminică 25 noiembrie: 10:00 - 18:00

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană CAOLIN este organizat de Asociația Caolin, o organizație non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu.

„Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi cară prezența, pasiunea și devotamentul.”, afirmă Ioan Sumedre jr., artist vizual, membru fondator și președinte al Asociației Caolin.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Festivaluri

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram