Organizatorii celei de-a șaptea ediții Jazz in the Park au făcut un top al recomandărilor: Marcus Miller, Judith Hill, Ghost-Note, Delvon Lamarr Organ Trio sunt capetele de afiș ale acestei ediții de festival care va avea loc între 4 și 7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.
Marcus Miller (US), câștigător a două premii GRAMMY, Judith Hill (US), cea căreia Prince i-a produs primul album, Ghost-Note (US), trupa a cărei membri au cântat cu Kendrick Lamar, Prince sau Snoop Dogg, și Delvon Lamarr Organ Trio (US), al cărui album de debut a ajuns numărul 1 în topul Billboard Contemporary Jazz Albums sunt aparițiile notabile din acest an.

Lor li se adaugă Shai Maestro Trio (IL), Chassol (FR), Tiny Fingers (IL), Iordache (RO), Noya Rao (UK), Alaska Snack Time (ISR), Festen (FR), Ours Samplus (FR), Bogdan Vaida (RO), PianoHooligan (PL), Hristo Yostov: Jazz Cats (BG), Malox (IL), Kosmic Blues (RO), Zimbru (RO), FrankieZ Experiment (RO) și The B-Groove (MD) într-o călătorie incredibilă prin diferite stiluri muzicale, de la contemporary jazz, jazz fusion, smooth jazz la groove, alternative/indie, pop-funk și neo-soul.

Organizatorii au promis la fiecare final de ediție că va urma una și mai bună, și mai reușită. Pentru acest an ei sunt de părere că vor reuși să facă cea mai tare ediție de până acum. ”Noua structură a evenimentului ne-a permis o altfel de strategie, am investit puțin mai mult în anumite trupe și am reușit să aducem niște nume pe care orice pasionat de jazz, și nu numai, și-ar dori să le vadă. Line-up-ul ediției a șaptea este deopotrivă matur și amuzant, este foarte variat și pe alocuri iese puțin din tiparele clasice ale jazzului. Cele 20 de concerte anunțate acum sunt speciale, fiecare în felul lui, și promitem că, indiferent de preferințele muzicale, fiecare participant la festival va găsi ceva la care să zică <UAU!>.” Alin Vaida, director Jazz in the Park

Ediția din acest an debutează în forță cu concertul unuia dintre cei mai apreciați și influenți artiști ai lumii: basistul Marcus Miller (US). Compozitor, producător și instrumentist, Miller a colaborat cu artiști precum Bill Wither, Luther Vandross, Chaka Khan, Wayne Shorter, Davis Sanborn, Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin, Elton John și Bryan Ferry, pentru a numi doar câțiva. Relația sa profesională cu Miles Davis a avut drept rezultat trei albume apreciate unanim de critici. Cel mai faimos dintre ele este ’’Tutu’’, considerat unul dintre albumele definitorii ale lui Miller, cu care a câștigat, de altfel, două premii GRAMMY. În 2013, Marcus Miller a primit titlul UNESCO Artist for Peace. Implicarea sa în proiectul UNESCO ’’Slave Routes’’ i-a inspirat albumul ’’Afrodeezia’’ (2015), cu care a fost nominalizat la premiile GRAMMY, categoria Best Contemporary Jazz Album. Stilul său inconfundabil – cu influențe funk și soul, o tehnică excelentă și mult groove – se va auzi pe scena Jazz in the Park Alături de el vor fi Alex Han (saxofon), Alex Bailey (tobe), Russel Gunn (trompetă), Julian Pollack (clape) și Jams Francies (clape).
Un alt nume confirmat pentru ediția 2019 a festivalului este cel al vocalistei Judith Hill (US). Elogiată de revista Rolling Stones pentru ’’vocea puternică și sublimă’’, Judith Hill a studiat compoziția muzicală la Biola University (California). A devenit foarte repede o voce dorită de unii dintre cei mai pretențioși artiști ai lumii, cum ar fi Michael Jackson, care a ales-o pentru un duet ce urma să fie inclus în turneul ’’This Is It’’ din 2009. În 2013, Judith Hill a câștigat un GRAMMY pentru contribuția muzicală la filmul ’’20 Feet from Stardom’’. A avut colaborări cu Stevie Wonder, Anastacia, Rod Stewart, Robbie Williams, Mike Oldfield sau Josh Groban, un turneu cu John Legend și a colaborat cu Prince. Acesta din urmă i-a produs, în legendarul studio Paisley Park, albumul de debut ’’Back in Time’’ (2015). Pe scena Jazz in the Park, Judith Hill va cânta alături de Michael White (tobe), Gregory Moor ’’Gmoe’’ (chitară), Robert Hill ’Pee Wee’’ (bas) și Michiko Hill (clape).
Un alt headliner extrem de relevant pentru scena jazzului contemporan este trupa Ghost-Note. Proiect inițiat de Robert Sput Searight și Nate Werth, percuționiști ai cunoscutei trupe Snarky Puppy, Ghost-Note ar putea fi descrisă ca o explozie de sunete. Alcătuită din muzicieni de înaltă clasă, precum MonoNeon,care au cântat alături de Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Herbie Hancock, Toto – asta ca să enumerăm câteva nume, Ghost-Note pune muzica funk într-o lumină cu totul specială, în care influențele afrobeat și hip-hop se întâlnesc cu muzica psihedelică și formează un univers muzical bogat, proaspăt, neînfricat, și extrem de complex.

Vor fi concerte minunate, diverse, de care spectatorii sunt invitați să se bucure alături de cei dragi. Toate concertele din cadrul festivalului sunt gratuite. Publicul are posibilitatea să susțină însă festivalul și proiectele sale culturale și sociale prin Fondul Jazz in the Park. Anul acesta, banii strânși din achiziționarea biletelor neobligatorii vor merge în sprijinul persoanelor care provin din medii defavorizate și cărora le este limitat accesul la cultură.

sursă: jazzinthepark.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Concerte

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram