Miercuri, 5 iunie, de la ora 20.00, va avea loc concertul extraordinar OPERA SACRA, la Biserica Catolică Sfântul Ioan din Târgu Mureș, iar de la ora 17:00 va fi organizată SEARA ITALIANĂ în Reghin, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară”.
La concertul din Târgu Mureș participă George Boches și Nagy Bertold - elevi ai Școlii Zeani, alături de mentori ai acestui program, Marian Someșan și Madaras Ildiko, care vor cânta alături de Corul Școlii Zeani. Invitați speciali sunt Ioana Lirca Moldovan – oboi - și Maria Antonia Someșan - organist. În spectacol vor fi incluse lucrări de Händel, Bach, Mendelssohn, Marcello, Mozart, Stradella, Brukner sau Bizet.  

Soprana de origine română Brigitta Kele, membră a ansamblului Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf, va susține un concert extraordinar la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin, sub egida Seara Italiană. La concertul de la Reghin, Brigitte Kele va fi însoțită pe scenă de trei dintre cei mai prețioși artiști ai tinerei generații, laureați ai edițiilor precedente ale concursului de canto “L’ assoluta Virginia Zeani”. Alături de mezzosoprana Antonia Cosmina Stancu, baritonul Alexandru Chiriac și tenorul Alin Stoica -, soprana Brigitta Kele va prezenta un program de arii și ansambluri scrise și interpretate în mod exclusiv în limba italiană și dedicate doamnei Virginia Zeani. 

Intrarea la cele două concerte este liberă, în măsura locurilor disponibile.

Virginia Zeani (Virginia Zehan) are 93 de ani, s-a născut în localitatea Solovăstru din județul Mureș și este o solistă română de operă, una din cele mai prestigioase soprane lirice din anii '50, '60 și '70. Timp de 25 de ani a fost "prima donna assoluta" a teatrului de Operă din Roma, cântând împreună cu cei mai renumiți tenori, de la Beniamino Gigli și Ferruccio Tagliavini până la Luciano Pavarotti și Plácido Domingo.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Concerte

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram