Concertul “La Operă” care marchează deschiderea stagiunii 100 a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a devenit o tradiție, atât pentru artiști, cât și pentru publicul clujean, prezent într-un număr impresionant pe parcursul ultimelor patru ediții ale evenimentului în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.
Programul interpretat în cadrul concertului ”La Operă” are menirea de a anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric.
Ediția 2019 a evenimentului ce va avea loc în data de 31 august de la ora 20:00, va aduce și arii celebre – precum Habanera din Carmen de Georges Bizet, O, mio babbino caro din Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, Vision fugitive din Hérodiade de Jules Massenet – din creații neregăsite în repertoriul stagiunii curente a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, însă a căror interpretare va transpune publicul, cu siguranță, în universul lucrărilor originale.
Uvertura operei verdiene ”I vespri siciliani” deschide un parcurs muzical bogat în care se regăsesc arii și coruri din opera Macbeth de Giuseppe Verdi (ce va fi prezentată în premieră în data de 29 septembrie 2019) , duetul dintre Adina și Dulcamara ”Quanto amore din L’elisir d’amore” de Gaetano Donizetti, fermecătoarea Arie a bijuteriilor, ”Ah, je ris de me voir” a Margueritei din Faust de Charles Gounod, dar și celebrissima arie a lui Calaf – Nessun Dorma – din Turandot de Giacomo Puccini.
Nu lipsesc nici notele românești din bogăția expresivă a concertului La Operă, regăsite în aria ”Mugurel de cântec românesc” din opereta ”Lăsați-mă să cânt!” a lui Gherase Dendrino.

Soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, aflate sub bagheta maestrului Gheorghe Victor Dumănescu, și multitudinea de culori, lumini și minunatele costume vor încânta publicul în ultima zi a lunii august, în P-ța Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Calendarul spectacolelor programate la începutul noii stagiuni se poate consulta aici.

sursă: operacluj.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Etichetat cu
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Concerte

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram