Juan de Marcos - The Afro-Cuban All Stars a deschis prima seară a festivalului Jazz in the Park pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca, festival care dă start distracției din această vară. Aleile din Parcul Central, malul Someșului, străzile din centrul orașului, curtea Muzeului de Artă vor fi asaltate timp de 11 zile de muzică pe toate gusturile. Organizatorii ne asigură că fiecare iubitor de muzică își va putea găsi la această ediție, concertul potrivit.
Membrii trupei lui Juan de Marcos au umplut scena Operei Maghiare, și la propriu, dar și la figurat. 12 artiști au adus sala în delir și au făcut ca publicul să danseze. Concertul a fost sold out.

Cele două fiice ale celebrului muzician au concertat pe aceeași scenă alături de tatăl lor. Instrumente, voci, ritmuri aduse parcă direct de pe străzile Havanei au făcut ca această seară să fie una extraordinară. Culoarele sălii de spectacol s-au transformat în alei de dans, iar Cuba a devenit mai aproape ca niciodată: temperatura din sală, dansul, ritmurile și muzica adusă în fața noastră de către acești minunați și talentați artiști.

Și pentru că familia înseamnă mult pentru Juan de Marcos, piesa care a fost scrisă pentru una dintre fiicele lui, pe când aceasta avea 17 ani, am avut onoarea sa o ascultăm live pe scena Operei Maghiare. După 37 de ani de căsnicie artistul a declarat aseară că este încă îndrăgostit de soția sa, prezentă și ea pe scenă, însoțindu-l de fiecare dată.  

Spectacolul s-a încheiat cu ritmuri tribale și au urmat două serii de bis cerute de public, la care Juan de Marcos și trupa sa au răspuns afirmativ, bucurând publicul cu ultimele piese în aceeași notă ritmată și plină de dinamism. Chiar și pianistul trupei s-a molipsit de atmosfera creată de public și a interpretat ultimele piese în picioare, în pași de dans.

Cât despre mine, pot să vă spun că m-am simțit ca pe străzile din Havana, așa cum le-am cunoscut, deocamdată, doar în filme, și mi-a retrezit dorința de a cunoaște Cuba, odată-și-odată. Aș vrea să dansez așa cum au dansat aseară toți cei prezenți în sală, pe străzile pline de ritm și culoare ale Havanei, orașul natal al artistului, artist care s-a ținut de promisiunea lansată la conferința de presă și a ridicat sala în picioare, la Gala de deschidere a Jazz in the Park.

Până atunci, mă voi bucura de fiecare experiență pe care organizatorii acestui minunat festival le-au pregătit în cele 11 zile și te invit și pe tine, dragă cititorule, să te bucuri și tu de acest festival. Iar pentru a susține Fondul Jazz in the Park te provoc să-ți alegi brățara preferată din acest an, în schimbul unei donații reprezentând valoarea unui bilet neobigatoriu.

În această seară, seria concertelor cu bilet continuă la Muzeul de Artă cu ALFA MIST, proiect despre care directorul festivalului a avut numai cuvinte de laudă la conferința de presă, de altfel, Alfa Mist se află în topul celor 5 recomandări făcute de Alin Vaida.

Nu am cum să închei fără a-i felicita pe acești oameni grozavi care ne oferă, de la an la an, un festival tot mai bun, cu tot mai multe trupe, cu mai multe zile de distracție și un vibe atât de pozitiv.

sursă foto: facebook Jazz in the Park
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Publicat în Editorial

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram