E ușor, e la îndemână sau e greu de atins? Sentimentul acesta așa de prețios la care fiecare dintre noi râvnim și despre care avem impresia, uneori, că e ceva atât de dichisit încât n-ar putea îmbrăca forme simple care hrănesc sufletul și ne gândim că ar trebui să aibă costum și papion, fundiță roz ori tocuri de 20 de centimetri sau că vine la pachet cu o vilă, ori cu o mașină cu mulți cai ce e musai să nu treacă neobservată.

Am avut parte recent de o săptămână în care fericirea a purtat două nonculori: alb și negru. Fără sclipici, fără paiete, nici măcar culori. S-a afișat simplu, cu un short, un maieu și niște bascheți. N-o să vorbesc despre bascheți, e o altă poveste, iar „prietenii știu de ce”. Fericirea a îmbrăcat de data asta altceva decât forme materiale. A fost pe rând și toate la un loc: determinare, spirit de echipă, efort, bucuria jocului, orgoliu, reușită, cădere și revenire, fiecare gram de adrenalină descărcată, bucuria de a fi acolo. Iar apogeul a fost cu scântei, a fost maxim, a fost cu explozie, cu artificii.

Tumultul acesta l-au trăit niște copii, dar niște copii care au muncit atât de mult pentru a ajunge la artificii. Acești copii ne-au arătat că fericirea nu înseamnă, de fapt, altceva decât să-ți placă aproape la nebunie ceea ce faci, să crezi în visul tău, să muncești și să lupți pentru el. Este, poate, cea mai completă formă a fericirii, iar la 13 ani nu e puțin lucru. 

Și pe bună dreptate, Fericirea a îmbrăcat chipul lor.

Felicitări, sunteți niște campioni din toate punctele de vedere! Vă doresc să trăiți fericirea în toate formele ei autentice și pure, în fiecare pas pe care-l faceți, pe orice drum ați alege să fiți. E un sentiment după care nu e nevoie să alergați, nici să tânjiți, e un sentiment care vine din interior, uneori pur și simplu, alteori în urma unor fapte, ca rezultat, ori ca efect.

photo credit: Alina Cojocaru Photography

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Etichetat cu
Publicat în Editorial

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram