În luna iune la Teatrul Național din Cluj-Napoca au început repetițiile la spectacolul Furtuna de W. Shakespeare, în regia lui Tompa Gábor. A doua avanpremieră va avea loc duminică, 6 octombrie, urmând ca premiera spectacolului să aibă loc vineri, 11 octombrie, în cadrul celei de-a IX-a ediții a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj desfășurate în acest an sub titlul „Împreună".
Actorul Marcel Iureș revine pe scena clujeană după aproape douăzeci și cinci de ani. A debutat pe această scenă în decembrie 1978 în Menajeria de sticlă de Tennessee Williams. Tot aici a interpretat roluri memorabile în Perșii de Eschil, Afară, în fața ușii de W. Borchert, Cum vă place de Shakespeare, Labirintul de F. Arrabal, ultimul său rol clujean fiind cel din Omorul în catedrală de T.S. Eliot.

Regizorul Gábor Tompa se află la a cincea montare a unui spectacol pe scena Naționalului clujean după Regele Lear de W. Shakespeare (2006), Cântăreața cheală de E. Ionesco (2009), Trilogia Aureliu Manea de Aureliu Manea (2013) și UbuZdup după Alfred Jarry (2015).

Scenografa Carmencita Brojboiu se află, cu Furtuna de Shakespeare, la a opta colaborare cu Naționalul clujean, după Mantaua după N.V.Gogol și Mihail Bulgakov, Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal de Matei Vișniec, Regele Lear de Shakespeare, Trilogia Aureliu Manea de Aureliu Manea, UbuZdup! după Ubu înlănțuit și alte texte de Alfred Jarry, Mein Kampf de George Tabori și Agnus Dei de John Pielmeier.

Regia: Gábor Tompa
decorul şi costumele: Carmencita Brojboiu
muzica și sound design: Lucian Ban - cu excepția piesei „Cosmos“ de Vangelis (reorchestrată de Lucian Ban) și a „Baroque Suite for String Quartet“ (anonim)
coregrafia: Jakab Melinda
video design: Radu Daniel
asistent de regie: Teofil Pașca
lighting design: Jenel Moldovan

Distribuţia:
Prospero: Marcel Iureș
Ariel: Anca Hanu
Caliban: Cristian Grosu
Miranda: Sânziana Tarța
Ferdinand, fiul lui Alonso: Matei Rotaru
Stephano: Radu Lărgeanu
Trinculo: Adrian Cucu
Alonso, Regele de Napoli: Ioan Isaiu
Gonzalo: Petre Băcioiu
Antonio, fratele lui Prospero: Cătălin Herlo
Sebastian, fratele lui Alonso: Mihai-Florian Nițu
Adrian: Dan Chiorean
Francisco / Căpitanul: Ruslan Bârlea
Iris: Elena Ivanca
Juno: Angelica Nicoară
Ceres: Romina Merei
Sycorax: Miriam Cuibus
regia tehnică: Doru Bodrea
operatori lumini: Mădălina Mânzat, Alexandru Corpodean
operator sunet: Marius Rusu
operator video: Vasile Crăciun
sufleor: Crina Onaca / Ana-Maria Moldovan

Prețul biletelor: 60 lei, 50 lei, 40 lei, 30 lei, 20 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol); 10 lei (reducere pentru elevi și studenți); 20 lei, 15 lei (reducere pentru pensionari).

Biletele pentru 6 octombrie se pot achiziționa de-aici: https://bit.ly/2oaxGRh 
Biletele pentru 11 octombrie se pot achiziționa de-aici: https://bit.ly/2oeZaFf
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Etichetat cu
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Teatru

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram