Anul acesta în cadrul galei premiilor GOPO de pe 19 Martie va fi luat în considerare și filmul “Pentru România”, produs de niște tineri de doar 24 de ani. Filmul, care a rulat toamna anului trecut în cinematografele din București, Târgu Mureș, Brașov, Pitești, Făgăraș, Slatina, Petroșani, Caransebeș, Reșița, Craiova, Botoșani, Baia Mare, Brăila și Sfântu Gheorghe, prezintă doi războinici daci care ajung în prezent și descoperă o Românie care îi pune pe gânduri.
Producția împletește istoria cu starea actuală a societății, într-o aventură cu intrigi și acțiune, la capătul căreia soarta României va fi schimbată pe veci. Elementul esențial al filmului este mesajul inspirațional de a lupta pentru țara noastră indiferent de obstacole – de a lupta Pentru România. Pe parcursul filmului cei doi daci vor căuta răspunsuri la întrebările – oamenii de acum sunt mai curajoși decât cei de acum 2.000 de ani? Liderii sunt mai respectabili ca Decebal și Burebista? Valorile poporului au rămas cultura și altruismul? Iar dacă aceste întrebări au ca răspuns “nu”, întrebarea finală pe care și-o pun e ce a condus la aceste schimbări. Din film nu lipsesc nici scenele de acțiune, întrucât conflictul ideologic se transformă într-unul fizic, ce duce la lupte din Otopeni până în Londra și din București până la Sarmizegetusa.

Filmul este produs de Andrei Bărbat (cel care semnează și scenariul și regia lungmetrajului), Mihai Dragomir (director de imagine), Dragoș Sîrbu și Paul Ionescu. Deși au doar 24 de ani, acesta nu e primul lor lungmetraj, dar este primul lansat în cinematografe. Împreună ei formează echipa Dacron, ce va lansa câte un lungmetraj pe an. Echipei i s-au alăturat și alți colaboratori, care vor lucra vara asta la următorul film, “De Cursă Lungă”, ce va fi lansat toamna aceasta în cinematografe.

Din distribuție fac parte: Andrei Bărbat, Alexandru Sinca, Elizabeth Sagan, Mădălin Alexandru Negoiță, Radu Valahu, Michael Douglas, Marlon Kameka, Samuel Caruso, Daniel Maya, Laurențiu Dima.

“Pentru România” a devenit disponibil publicului global accesând acest link, unde poate fi vizionat și trailer-ul.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Filme

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram