Film Food continuă să-i surprindă pe pasionaţii de film și gastronomie cu povești savuroase și detalii picante din culisele celor mai cunoscute restaurante din Europa.

Într-o nouă ediţie dedicată cinefililor pasionaţi de experienţe culinare, selecţia de filme din acest an prezintă reţete vechi și reinterpretate, curiozităţi despre ingredientele-vedetă ale bucătăriei internaţionale și sfaturi oferite de bucătari de renume.

Proiecţiile organizate la Sapientia vor fi urmate de cine special pregătite la Bricks de Chefi inspiraţi de subiectele filmelor din programul TIFF 2019.

Nu există secrete ale bucătăriei scoţiene care să nu fie dezvăluite în Frații Roca în Scoția (Chef’s Diaries: Scotland). În documentarul semnat de Laura Otálora Pardo, faimoșii Chefi catalani Joan, Josep și Jordi Roca, numiţi în 2016 Ambasadori ONU, explorează ţara-n lung și-n lat, întâlnesc pescari, fermieri și producători de brânzeturi, descoperind tradiţiile locale și căutând inspiraţie pentru îmbogăţirea meniului El Celler de Can Roca – restaurantul lor din Spania premiat cu trei stele Michelin și desemnat de două ori Cel mai bun din lume. Proiecţia filmului programată luni, pe 3 iunie, va fi urmată de o cină creativă și delicioasă prezentată de Bistro de l'Arte si Viscri 32, pregătită de 2 Women Chefs: Oana Coantă și Mara-Elena Oană.

Proiectat la festivalurile de la Berlin și San Sebastián, Restaurant de familie (Y en cada lenteja un dios, r. Miguel Ángel Jiménez) surprinde cu o poveste de familie emoţionantă. Protagoniștii, originari tot din Spania, își petrec un an de zile în satul natal, rememorând cele mai importante momente din istoria fiecărei generaţii. În tot acest timp, ei lucrează la o carte despre bucătăria restaurantului familiei - L’Escaleta, recent premiat cu două stele Michelin și listat printre cele mai bune 25 din Peninsula Iberică. Chef Adi Hădean, expertul în gastronomie cu peste 20 de ani de experienţă în bucătăria profesionistă, va pregăti cina-surpriză de după proiecţia de marți, 4 iunie. Evenimentul este prezentat de NESPRESSO.

Povestea fascinantă a uleiului de măsline din Extravirgin (Virgin and Extra: Jaén, the Land of the Olive Oil), cel mai recent documentar al cunoscutului regizor spaniol José Luis López-Linares, propune o călătorie prin Jaén, provincia cunoscută pentru calitatea superioară a celui mai popular ingredient din dieta mediteraneană. Filmul a fost proiectat în 2018 la San Sebastián, iar pe 5 iunie va ajunge la TIFF, unde va fi urmat de cina prezentată de Lidl și pregătită de renumitul Chef Florin Dumitrescu, alături Chef Bogdan Vandici, cel mai tânăr câștigător al show-ului Chefi la cuțite.

Povestea risipei alimentare (Wasted!), documentarul distins cu Premiul Emmy în 2018, își propune să schimbe modul în care oamenii cumpără, gătesc, reciclează și consumă alimentele. Prin ochii unor eroibucătari precum Anthony Bourdain, Dan Barber, Mario Batali, Massimo Bottura și Danny Bowien, publicul va descoperi feluri de mâncare incredibile pregătite de cei mai influenţi Chefi din lume, transformând ceea ce majoritatea oamenilor consideră ,,gunoi’’ în meniuri gourmet de-a dreptul surprinzătoare. În filmul proiectat joi, pe 6 iunie, regizorii Anna Chai și Nari Kye vorbesc despre contribuţia deșeurilor alimentare la schimbările climatice și ne demonstrează că fiecare dintre noi poate face mici schimbări pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI. Banca pentru Alimente Cluj va fi alături de Chef Florin Dumitrescu în prepararea cinei demonstrative prezentate de LIDL.

Bilete pentru evenimentele din secţiunea Film Food sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro, atât în format simplu, doar pentru proiecţii, cât și în pachete speciale care includ cinele exclusive.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Filme

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram