Mai sunt câteva zile rămase din această ediție de majorat a Festivalului Internațional de Film Transilvania, TIFF.18. Iată câteva recomandări pentru iubitorii de film, în general, pe care le-am făcut pe baza prezentărilor, regiei, distribuției, categoriei, locațiilor.
ARCTIC (Islanda)
4 iunie, 21:45, Someș Open Air
Singur printre gheţurile arctice, un bărbat este pe punctul de a fi salvat după o lungă aşteptare. Însă un tragic accident sabotează operaţiunea. Eroul trebuie să decidă dacă va rămâne în relativa siguranţă a taberei sale improvizate sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul îngheţat.
Regia: Joe Penna
Distribuție: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradôttir
Durata: 1h:37mAn: 2018

Sauver ou périr/Trecut prin foc (FRANȚA)
5 iunie, 19:45, Cinema City
Franck trăieşte în Paris şi este pompier. Salvează vieţi. Locuieşte în staţia de pompieri împreună cu soţia însărcinată cu gemeni. E fericit. În timpul unei misiuni se aruncă în flăcări pentru a-şi salva colegii. Se trezeşte la secţia de Arşi şi curând află că flăcările l-au desfigurat. Va trebui să înveţe să trăiască din nou şi să accepte că, de data asta, el este cel care trebuie salvat.
Regizor: Frédéric Tellier
Distribuție: Pierre Niney, Anaïs Demoustier, Vincent Rottiers
Durată: 117 min.
Anul: 2018

Mijn bijzonder rare week met Tess/Vacanța mea extraordinară cu Tess (ȚĂRILE DE JOS)
5 iunie, 12:00, Cinema Dacia Mănăștur
Categorie: EducaTIFF 
Regizor: Steven Wouterlood
Distribuție: Jennifer Hoffman, Julian Ras, Hans Dagelet, Guido Pollemans
Durată: 82 min.
Anul: 2019
Recomandare vârstă: 9+ 
Micul Sam şi familia lui îşi petrec concediul pe insula olandeză Terschelling, dar fratele lui Sam îşi rupe piciorul chiar în prima zi. Lui Sam nu-i convine, dar accidentul i-o aduce în cale pe Tess, o fată ciudată cu un plan ingenios pentru a-şi întâlni tatăl pe care nu l-a întâlnit niciodată. Are doar o săptămână la dispoziţie pentru a reuşi şi este sigură că Sam poate fi de ajutor. De-abia datorită ei va descoperi băiatul cât de importantă este familia...

Amanți la oră fixă (Republica Dominicană)
Supernova
Miercuri, 5 iunie, 20:30, Cinema Dacia Mănăștur
Sâmbătă, 8 iunie, 22:15, Cinema Victoria
Manuel şi Julia se întâlnesc într-o seară şi petrec o noapte toridă împreună. Îşi dau seama repede că între ei s-au născut sentimente reale, sentimente ce înseamnă mai mult decât atracţie fizică. Amândoi sunt căsătoriţi, dar hotărăsc să se vadă o dată pe săptămână. Într-o viaţă al cărei itinerariu pare să fi fost deja trasat, relaţia îi face să se gândească la posibilitatea unor alegeri diferite şi la faptul că poate fiecare merită mai mult...
Regia: Matias Bize
Distribuția: Eva Arias, Josue Guerrero
Durata: 1h:16m
An: 2018

PARKING (ROMÂNIA)
6 iunie, 18:30, Casa de Cultură a Studenților
Adrian e un poet, emigrant român care lucrează ca paznic într-un parc auto din Cordoba. A învăţat spaniola, trăieşte într-o mare izolare şi tot ce-şi dorește e să scrie şi să înceapă o viaţă nouă. Întâlnirea cu Maria, în noaptea de Sânziene, pare predestinată. Pasiunea dintre ei nu ţine cont de nimeni, iar încercările prin care trec împreună nu fac decât să le testeze dragostea. Iubirea şi literatura îl vor salva pe Adrian.
Regia: Tudor Giurgiu
Distribuția: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances
Durata: 1h:50m
An: 2019

Monștri. (ROMÂNIA)
6 iunie, ora 21:00, Casa de Cultură a Studenților
Arthur şi Dana sunt căsătoriţi de mai bine de zece ani. Doi oameni pe care societatea, familia, prietenii par să îi iubească atunci când sunt împreună, dar pe care îi dispreţuiesc separat. Din cauza nevoilor, a convingerilor, a opţiunilor de viaţă, a monştrilor interiori. După o noapte petrecută cu necunoscuţi, în mai puţin de 24 de ore, Arthur şi Dana trebuie să decidă dacă a renunţa la celălalt nu este cumva cea mai mare dovadă de iubire.
Regia: Marius Olteanu
Distribuția: Iudith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr
Durata: 1h:56m
An: 2019

MOROMEȚII 2 (ROMÂNIA)
6 iunie, 21:45, Piața Unirii Open Air/7 iunie, 19:30, Cinema Mărăști/8 iunie, 19:30, Cinema City
Proiecția de joi, 6 iunie, din Piața Unirii Open Air este precedată de scurtmetrajul The Romanian Tradition (regia: Bavel Bartoș, 25 min)
Vineri, 7 iunie, Cinema Mărăști - Proiecție specială pentru persoanele cu deficiență de vedere
În lumea lui Ilie Moromete cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l munceşti. Doar că peste această lume trecuse un război, iar ordinea vieţii se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduieşte egalitatea. Ilie şi fiul său cel mai mic, Niculae, vor întâmpina diferit schimbarea...
Regia: Stere Gulea
Distribuția: Iosif Pastina, Horatiu Malaele, Dana Dogaru, Andi Vasluianu
Durata: 1h:49m
An: 2018

Sutienul (GERMANIA)
Joi, 6 iunie, 21:45, Iulius Park Open Air
Conductorul de tren Nurlan se îndreaptă spre Baku în ultima sa călătorie înainte de pensionare. Pe traseu, un sutien este smuls de pe sârmă de curentul trenului în mişcare şi Nurlan se aruncă în cea mai aventuroasă călătorie din viaţa sa: să găsească proprietara simpaticului accesoriu vestimentar. Nurlan închiriază o cameră în Baku şi începe să bată la fiecare uşă din apropierea liniei de cale ferată. În timp ce femeile întâlnite au motivul fiecare motivul ei să-l lase pe Nurlan în intimitatea casei, "proiectul" său nu întârzie să provoace nemulţumirea soţilor...
Regia: Veit Helmer
Distribuția: Maia Morgenstern, Irmena Chichikova, Miki Manojlović, Denis Lavant, Paz Vega
Durata: 1h:30m
An: 2018

MO (ROMÂNIA)
Vineri, 7 iunie, ora 17:15, Casa de Cultură a Studenților.
Proiecția este precedată de scurtmetrajul Copilul otravă (regia: Mick Davis, 16 min)
Sâmbătă, 8 iunie, ora 10:30, Universitatea Sapientia
1992, Bucureşti. O fetiţă se pregăteşte să meargă împreună cu mama şi tatăl ei vitreg la o petrecere pentru un demnitar important din Guvern. Când fata este luată de un străin cunoscut sub numele de Doctorul, mama înnebunită de durere ar face orice să-şi recupereze fiica...Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. După ce îl roagă să mai dea o data examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.
Interzis minorilor
Regia: Radu Dragomir
Distribuția: Dana Rogoz, Madalina Craiu, Razvan Vasilescu
Durata: 1h:16m
An: 2019

Speranță înghețată (Thailanda)
Categoria: What’s up Doc 
Miercuri, 5 iunie, ora 18:30, Cinema Florin Piersic
Vineri, 7 iunie, 21:45, Cinema City
O fetiţă de doi ani din Bangkok a devenit cea mai tânără persoană din lume supusă unei proceduri criogenice. După ce a murit de cancer la creier, familia îi păstrează trupul într-un laborator american. Speranţă îngheţată ne prezintă familia care a luat această decizie neortodoxă. Tatăl fetiţei, un experit în laseri, speră să-i ofere oportunitatea unei renaşteri într-un trup regenerat. Îi insuflă aceeaşi speranţă fiului său de 15 ani, genialul Matrix, care vrea să facă parte din planul de resuscitare a surorii mai mici. Dar mai târziu adolescentul va face o descoperire care va zdruncina încrederea extremă a familiei în ştiinţă.
Regia: Pailin Wedel
Distribuția: Sahatorn Naovaratpong, Nareerat Naovaratpong, Matrix Naovaratpong
Durata:75 m.
An: 2018

PUP-O, MĂ! (România)
Sâmbătă, 8 iunie, 21:45, Iulius Park Open Air.
Proiecția este precedată de scurtmetrajul The Romanian Tradition (regia: Bavel Bartos, 25 min)
E Ziua Lânii şi legenda spune că dacă pui azi mâna pe o fată şi o săruţi, rămâne a ta pe viaţă şi împreună veţi duce un trai îmbelşugat. Astfel, trei ciobani disperaţi după însurătoare vor cu tot dinadinsul să ajungă în târg şi să-şi întâlnească alesele, dar ce te faci când baciul le interzice să lase mioarele baltă? Soarta pare să le surâdă când două fete de la oraş îşi proptesc maşina în gardul stânii...
Regia: Camelia Popa
Distribuția: Alexandru Sandel Pop, Constantin Cotimanis, Alin Panc, Alexandru Pop
Durata: 1h:33m
An: 2019

Jocuri de putere/El reino (SPANIA)
Sâmbătă, 8 iunie, 21:45, Piața Unirii Open Air
Duminică, 9 iunie, 21:45, Someș Open Air
, intrare liberă
Duminică, 9 iunie, 22:00, Cinema Florin Piersic
Manuel Gómez Vidal este un politician popular în regiunea sa: are o poziţie socială de invidiat, o familie iubitoare, prieteni mulţi şi carismă. Manuel este, în acelaşi timp, un politician corupt care s-a înfruptat ani din zile din bani publici. După ce încearcă să muşamalizeze cazul unui asociat, Manuel rămâne expus. Spre surprinderea sa, colegii de partid îl consideră singurul vinovat. Dar nu se va preda. Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere?
Regia: Rodrigo Sorogoyen
Distribuția: Antonio de la Torre, Bárbara Lennie, Monica Lopez, Jose Maria Pou
Durata: 2h:11m
An: 2018

POVESTEA RISIPEI ALIMENTARE (SUA)
Sâmbătă, 8 iunie, 22:15, Cinema City
Vor schimba oamenii modul cum îşi achiziţionează, gătesc, reciclează şi consumă hrana? Avem ocazia să vedem cum chefi ca Anthony Bourdain, Dan Barber, Mario Batali şi mulţi alţii profită la maxim de ingrediente, transformând ceea ce mulţi consideră resturi în delicatese incredibile. Documentarul arată cu degetul risipa alimentară iresponsabilă şi modul cum aceasta contribuie la schimbările climatice. Vedem şi cum, făcând schimbări mici - şi delicioase - putem rezolva una din marile probleme ale prezentului.
Regia: Anna Chai
Distribuția: Anthony Bourdain, Dan Barber, Mario Batali
Durata: 1h:30m
An: 2017

DURERE ȘI GLORIE/DOLOR Y GLORIA (Spania)
Duminică, 9 iunie, 12:00, Casa de Cultură a Studenților
Durere şi glorie vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, chinul despărţirii când sentimentele erau mai mult decât intense, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat. Durere şi glorie vorbeşte despre actul creator, despre dificultatea separării lui de viaţa autorului şi despre patimile care îi dau sens şi speranţă. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.
Regia: Pedro Almodovar
Distribuția: Antonio Banderas, Asier Etxeandía, Penélope Cruz
Durata: 1h:48m
An: 2018

GLORIA BELL (SUA)
Duminică, 9 iunie, 19:00, Casa de Cultură a Studenților
Gloria este o femeie divorţată plină de viaţă care îşi petrece zilele la birou şi nopţile pe ringul de dans, lăsându-se pradă muzicii şi distracţiei în cluburile din Los Angeles. Într-o astfel de noapte îl întâlneşte pe Arnold şi se trezeşte atrasă într-o poveste de dragoste plină de entuziasmul unei noi relaţii. Dar complicaţiile nu vor întârzia să apară...
Regia: Sebastian Lelio
Distribuție: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera
Durata: 1h:42m
An: 2018

O IUBIRE IMPOSIBILĂ/UN AMOUR IMPOSSIBLE (Franța)
Duminică, 9 iunie, 19:30, Cinema Mărăști
La sfârşitul anilor ’50, Rachel, o tânără funcţionară din provincie, îl întâlneşte pe Philippe, un bărbat cu studii înalte provenit dintr-o familie bogată. Rezultatul intensei, dar scurtei lor poveşti de dragoste este o fetiţă. De-a lungul următoarelor cinci decenii, vieţile tuturor se vor afla sub semnul iubirii necondiţionate dintre mamă şi fiică, iubire umbrită de dragostea imposibilă a unei femei pentru un bărbat care o respinge şi a unei fiice pentru tatăl absent şi abuziv.
Regia: Catherine Corsini
Distribuție: Virginie Efira, Niels Schneider, Jehnny Beth
Durata: 2h:15m
An: 2018

CĂDEREA IMPERIULUI AMERICAN (CANADA)
Duminică 9 iunie, 20:30, Cinema Dacia Mănăștur
Duminică, 9 iunie, 21:45, Piața Unirii Open Air – Gala de închidere TIFF 2019
Pierre-Paul Daoust are 36 de ani şi, deşi are în CV un doctorat în filozofie, este nevoit să se angajeze la o firmă de curierat pentru a-şi permite un trai decent. Într-o zi livrează un colet şi este martorul unui jaf care se sfârşeşte prost: doi morţi şi genţi pline cu milioane părăsite pe caldarâm. Pierre-Paul are acum o dilemă: să plece cu mâna goală sau să ia banii şi să fugă?
Regia: Denys Arcand
Distribuție: Alexandre Landry, Maripier Morin, Remy Girard
Durata: 2h:08m
An: 2018

Biletele se pot achiziționa online sau de la casieriile TIFF. Descarcă aplicația TIFF disponibilă pe IOS și Android, unde vei putea vedea toate filmele, locațiile, schimbări de locații, noutăți și, de asemenea, îți poți cumpăra foarte ușor biletele.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Filme

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram