Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
”Rumi”, Editura Herald. Rumi era convins că folosirea muzicii, a poeziei și a dansului este o cale de a-l atinge pe Dumnezeu. În concepția sa, muzica îi ajută pe credincioși să-și concentreze întreaga ființă asupra divinității atât de intens, încât sufletul este totodată nimicit și înviat. Practicile dervișilor rotitori au devenit un ritual pornind de la aceste idei. Dervișii rotitori reprezintă una dintre cele mai cunoscute manifestări ale spiritualităţii islamice. Iar Rumi este unul din cei mai de seamă poeţi şi, în acelaşi timp, mistici arabi medievali.
”Esențialismul” de Greg Mc Keown - Act și Politon. Esențialismul este despre cum să faci ce trebuie, nu despre cum să faci mai multe. Este despre a-ți investi timpul și energia cât mai înțelept posibil, făcând doar ceea ce este esențial. Calea esențialistului este drumul către deținerea controlului privind propriile alegeri. Este drumul către noi niveluri de succes și semnificație. Este drumul pe care vă bucurați de călătorie, nu doar de destinație.

„Femeia inventată”, de Camille Laurens, Editura Nemira. Amețitor joc de oglinzi între real și virtual, cartea povestește legăturile primejdioase ale unei femei care nu vrea să renunțe la dorință. Claire este o profesoară de patruzeci și opt de ani, divorțată de curând. Pentru a-și urmări iubitul, pe Jo, își crează un profil fals pe Facebook și devine o brunetă singură, de douăzeci și patru de ani. Numai că fotografia acestei fete frumoase, de care se îndrăgostește Christophe – KissChris, nu-i aparține.

”50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile”Davis H. Lowenherz, Editura Nemira. Dragoste de scrisori și scrisori de dragoste, redescoperite în sertare și arhive. Mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului. Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile.

Noaptea de foc - Eric Emmanuel Schmitt, Editura Humanitas. "La 28 de ani, autorul-personaj pleacă într-o călătorie în Sahara împreună cu un prieten regizor, pentru a scrie un scenariu despre misticul Charles de Foucauld. În timpul expediției, se rătăcește de grupul de excursioniști și de ghid și este nevoit să petreacă o noapte singur în imensitatea muntelui Hoggar. Rămas fără mân¬care și fără apă, în frigul nopții deșertice, simte cum se deșteaptă în el o forță arzătoare care-i dă încrederea că nu e totul pierdut și puterea să se întoarcă nevătămat, după un urcuș ca o cursă a supraviețuirii, un urcuș real și simbolic totodată. Eric, occidentalul, intelectualul, filozoful raționalist convins că oamenii sunt doar praf de stele în mijlocul universului infinit, își vede zdruncinate toate certitudinile: focul pe care l-a trăit ca pe o imensă împăcare, libertate și bucurie salvatoare poartă oare numele de Dumnezeu?"

„Umbra muntelui” de Gregory David Roberts, Editura All, este considerat romanul anului 2016. Povestea deținutului australian care a reușit să evadeze din închisoare, începută în „Shantaram” și reluată în „Umbra muntelui”, a cucerit peste 5 milioane de cititori din întreaga lume.
„Sursa tuturor lucrurilor, lumina, are mai multe forme decât sunt stele pe cer. Un singur gând frumos este suficient pentru a o face să strălucească. Însă o singură greșeală poate pârjoli o întreagă pădure în suflet, ascunzând toți aștrii de pe cer.” Așa deschide Gregory David Roberts un nou capitol din viața fostului deținut australian Lin, implicat apoi în afacerile mafiei locale din Bombay. Mai multe experiențe spirituale fac lumină în peisajul urban dominat de regi ai drogurilor, politiști corupți și crime misterioase. De-a lungul firului narativ sinuos, schimburile de replici dure, între traficanții de droguri, se întrepătrund cu pasajele de înțelepciune hindusă, învăluită uneori în fum de canabis.

”În căutarea lui Audrey” de Sophie Kinsella, Editura Polirom Junior. ”Treaba cu mama e că nu ştie ce vorbeşte. N o spun ca s o critic. Dar nici un adult nu ştie. Sunt absolut ignoranţi, dar au controlul lucrurilor. E absurd. Părinţii au controlul în toate privinţele, cum ar fi tehnologia din casă şi timpul în faţa ecranului şi orele petrecute pe reţele de socializare, dar când computerul lor nu merge bine, sunt ca nişte bebeluşi : „Ce s a întâmplat cu documentul meu ?“, „Nu pot intra pe Facebook !“, „Cum încarc o poză ? Dublu click pe ce ? Ce înseamnă asta ?“. Şi noi trebuie să le rezolvăm problema.”

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis - Povestea nespusă, Editura Corint. Cu măiestrie și sensibilitate, biografia scrisă de Barbara Leaming explorează lumea aparent magică a tinereții lui Jackie, căsătoria ca de poveste cu un senator și candidat la președinție, bogat și atrăgător, și transformarea ei uimitoare într-o soție abilă de politician și o Primă Doamnă unică. Pe lângă titlul de Primă Doamnă a Statelor Unite, Jackie Kennedy a fost cunoscută și ca Prima Doamnă a Modei, creând un adevărat trend în vestimentație prin piesele deosebite pe care le etala. Povestea ei o poți vedea și la cinema, în interpretarea lui Natalie Portman. Filmul ”Jackie” urmărește drama Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea președintelui John F. Kennedy, petrecută în 1963, în Dallas. Este o perioadă pe care Jackie avea s-o descrie ca cea în care a pierdut "iubirea vieții sale", dar a câștigat "dragostea unei întregi națiuni".

Sursa: Librăria Bookstory, Polirom, Corint, Humanitas, Herald, All.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Cărți

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram