Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Pentru zile reci de octombrie încheiate cu un zâmbet împlinit, am ales câteva cărți ecranizate care să-ți dezvăluie poveștile lor - Recomandări Bookstory.
”O hologramă pentru rege” de Dave Eggers, este un roman ecranizat în 2016, în regia lui Tom Tykwer, cu Tom Hanks în rolul principal.

Alan Clay e un consultant de 54 de ani care lucrează pe cont propriu, divorțat și tatăl unei fete, Kit, studentă, căreia trebuie să-i plătească taxele școlare. Un proiect grandios, dedicat așa-numitului Oraș Economic al regelui Abdullah (KAEC) și un sistem de teleconferințe holografic pe care Alan urmează să-l prezinte regelui, îl duc într-o zonă deșertică a Arabiei Saudite, unde urmează să se ridice o așezare spectaculoasă. Regele însă întârzie să apară, iar Alan și cei trei tineri care fac parte din echipa lui își petrec zilele într-un cort alb, lipsiți chiar și de conexiune la Internet. Singurul prieten al lui Alan se dovedește a fi un tânăr saudit, Yousef, șoferul său, care îl inițiază în obiceiurile locale.

”Fata din tren” de Paula Hawkins. Rachel merge în fiecare dimineață cu același tren. Știe că va aștepta la același semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineață al unui cuplu ce locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess și Jason“ și viața lor i se pare perfectă. Până când, într-o zi, vede ceva ce o șochează. Totul se schimbă și Rachel are șansa de a lua parte la viețile pe care le-a observat doar de pe margine.

„Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ținut treaz o noapte întreagă.“ - Stephen King

recomandare bookstory octombrie
”Novecento”
de Alessandro Baricco, un roman ecranizat de Giuseppe Tornatore în anul 1998, cu titlul Legenda pianistului de pe ocean, cu Tim Roth în rolul principal.

"Cum îl cheamă? Danny Boodmann T D Lemon Novecento. Unde s-a născut? În mijlocul oceanului. Unde a fost găsit? Pe un pian din salonul de dans de la clasa I. Cine-i sunt părinții? Nu știe nimeni. Cu ce se ocupă? Cântă. Ce? Jazz. Pământul e un vapor prea mare pentru el, așadar n-a coborât niciodată pe uscat. Vaporul e micul lui pământ plutitor. Aici începe și se sfârșește lumea. Cartea aceasta e un micro-roman, o dramă, un poem sau doar o fermecătoare improvizație pentru pian și trompetă. Citiți-o ca pe o parabolă (lumea-vapor, omul-călător) sau ascultați-o relaxați, ca și cum, în drum spre America, ați descoperi deodată o melodie care v-ar umple sufletul.“ (Ioana Pârvulescu)

”Camera cu vedere” de E.M. Forster a inspirat în anul 1985 o celebră ecranizare în regia lui James Ivory, avându-i în distribuție, printre alții, pe Maggie Smith, Helena Bonham Carter și Denholm Elliott. Într-o călătorie la Florența, tânăra Lucy Honeychurch face cunoștință cu doi tineri: fermecătorul George Emerson, spontan și cu prea puțin respect pentru reguli, și rezervatul Cecil Vyse, mai obișnuit cu lectura decât cu arta conversațiilor delicate. După un șir de aventuri care-I apropie, Cecil își ia inima în dinți și o cere de soție pe Lucy. Fata spune într-un târziu, da, însă la căsătorie îndoiala are vreme să-i cuprindă inima. Dacă diferențele dintre ei sunt prea mari? Dacă pasiunea pentru cărți a lui Cecil îi va umbri iubirea pentru ea? Iar când George cel încântător intră din nou în scenă, imaginea vieții așezate pe care și-o construise tânăra Lucy se tulbură cu totul.

Librăria Bookstory, Cluj-Napoca, str. Eroilor nr. 6-8
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Cărți

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram