Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Salonul de Carte Bookfest revine la Cluj-Napoca între 29 septembrie și 2 octombrie, la Centrul Cultural Casino. Iubitorii de lectură sunt așteptați cu peste 10.000 de titluri cu reduceri de preț de până la 50%.
Bookfest Cluj Napoca va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Ce vom găsi la Salonul Bookfest Cluj-Napoca?

Proiecție de film gratuită. Lungmetrajul „Usturoi” realizat de bloggerul clujean Radu Băzăvan, va putea fi vizionat vineri, 30 septembrie de la ora 18:00 la spațiul de evenimente. Usturoi este primul film independent turnat în întregime în Transilvania după anul 1989. În poveste este vorba despre călătoria plină de aventuri a doi băieţi din Ardeal, care sunt prieteni în pofida faptului că sunt de etnii diferite. Evoluţia filmului se bazează pe trei teme principale: 1. Uneori, este bine să-ţi urmezi inima şi să porneşti într-o aventură; 2. Prietenia adevărată nu ține cont de graniţe, de orice fel ar fi ele. 3. Dacă-ţi doreşti ceva cu adevărat, şi munceşti pentru asta, lucruri minunate se vor întâmpla.

Cele mai importante edituri din România care vor fi prezente la Bookfest Cluj-Napoca sunt: Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Herald, Litera, Niculescu, dar și distribuitori precum Okian (reprezentant Pearson-Longman în România).

Editura Humanitas va aduce la noutăți precum Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos, continuarea volumului Între păduri şi ape. La pas spre Constantinopol: de la Dunărea de Mijloc până la Porţile de Fier (Humanitas, 2015) a autorului de Patrick Leigh Fermor. La mijlocul anilor ’30, la vârsta de optsprezece ani, Patrick Leigh Fermor a pornit din Olanda către Constantinopol, într-o călătorie care a fost subiectul a trei dintre cele mai îndrăgite cărţi ale sale. Cea de-a treia, Drum întrerupt: De la Porţile de Fier până la Muntele Athos, a văzut lumina tiparului abia în 2013, după moartea autorului. O altă traducere a unui scriitor străin ce va putea fi răsfoită la standul Humanitas este romanul O hologramă pentru rege de Dave Eggers. Roman tradus în peste 30 de limbi, finalist la National Book Award, bestseller New York Times, bestseller #1 San Francisco Chronicle, bestseller Indiebound și Denver Post, a fost ecranizat în 2016, în regia lui Tom Tykwer, cu Tom Hanks în rolul principal.

Volumul 444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara, carte aniversară ce condensează viața și opera lui Neagu Djuvara în 444 de fragmente memorabile extrase din scrierile și spusele faimosului istoric, va putea fi găsită de asemenea la standul editurii Humanitas.

Editura RAO – va întâmpina vizitatorii cu reduceri 20 % și o selectie de titluri cu prețuri speciale. Volumul Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS de Andrea C. Hoffmann și Farida Khalaf prezintă memoriile impresionante ale unei tinere femei, care arată ce înseamnă cu adevărat lupta pentru supravieţuire a unor oameni nevinovaţi, prinşi în vârtejul răzbunării inexplicabile a membrilor ISIS. Noua carte a scriitorului Marc Goodman intitulată X-Cyber: viitorul începe azi va putea fi găsită tot la standul RAO. Bestseller New York Times, Wall Street Journal şi USA Today, aleasă de Amazon „Cea mai buna carte business“ a anului 2015, lucrarea X-Cyber este scrisă de unul dintre liderii de marcă în domeniul securităţii globale, Marc Goodman. X-Cyber: viitorul începe azi introduce cititorii în lumea digitală subterană, pentru a le dezvălui modurile în care acţionează hackerii asupra publicului, dar şi asupra corporaţiilor. De asemenea, pasionații de ficțiune pentru adulți vor putea răsfoi extraordinarul roman Cinci copeici al autoarei germane Sarah Stricker, volum ce a fost recompensat cu numeroase premii, printre care Premiul Mara Cassens, cel mai mare premiu pentru debut în limba germană.

Curtea Veche Publishing va fi de asemenea prezentă cu o multitudine de titluri noi precum Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți de Fernando Vallejo. Folosindu-se de personajul principal – un bătrân intelectual care revine, după mulţi ani, la Medellín, împins atât de nostalgie, cât şi de dorinţa de a trăi o nouă iubire –, autorul atinge o performanţă rarisimă: în doar o sută şi ceva de pagini reuşeşte să alcătuiască portretul unui mare oraş şi, astfel, portretul unei ţări întregi, lucru realizat până acum de extrem de puţini artişti. Tot la editura Curtea Veche vizitatorii vor putea găsi cel mai recent volum al lui cunoscutului istoric și autor român Adrian Cioroianu, intitulat Mihai I al României. Volumul, scris împreună cu autoarea Mihaela Simina, prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele.

Editura Nemira vine cu reduceri de 30% iar pachetele promoționale Nemira vor avea reducere de până la 50% din prețul din librării. Nu veți avea ura mea este mărturisirea copleșitoare a jurnalistului francez Antoine Leiris care și-a pierdut soția, Hélène Muyal-Leiris, pe 13 noiembrie 2015 în atacurile teroriste de la Bataclan, Paris. Pornind de la scrisoarea pe care o publică a doua zi și care a făcut imediat înconjurul lumii, tânărul jurnalist explică în carte că, în pofida a orice,viața trebuie să continue. Și ne dezvăluie relația de iubire dintre un tată și fiul său. Mesajul său, adresat inițial teroriștilor, devine, în ciuda groazei și a durerii suferite, o pledoarie pentru viață. Cu ultima suflare este cronica transformării neurochirurgului Paul Kalanthi dintr-un naiv student la Medicină, care se întreabă ce înseamnă o viață plină de sens, în medic de succes, apoi în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte. Cartea lui Paul Kalanthi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un elogiu al vieții, dar și o înduioșătoare și meditativă cronică despre familie, medicină și literatură.

Editurile Polirom și Cartea Românească vor fi prezente cu peste 500 de titluri, toate aflate la reducere (30%). Cele mai recente apariții includ: „capodopera lui Cesare Pavese” (Daily Telegraph), romanul Luna și focurile, apărut de curînd în colecția Biblioteca Polirom, în traducerea lui Florin Chirițescu; volumul de povestiri O lebădă sălbatică și alte povești, de Michael Cunningham, traducere din limba engleză de Ariadna Ponta; volumul Ascensiunea banilor. O istorie financiară a lumii, de Niall Ferguson, traducere de Alfred Neagu și Junona Tutunea, colecția Historia, bestseller New York Times; ediții de buzunar ale unor titluri celebre apărute în Top 10+, colecția dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni și bestsellerurilor, la prețuri accesibile – Blîndețea nopții, de Francis Scott Fitzgerald, traducere nouă semnată de Mihaela Ghiță; Fotograful Curții Regale, de Simona Antonescu, roman distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015; Pagini de jurnal (1891-1950), de Irina Procopiu, cel mai recent titlu din colecția Biblioteca Memoria, jurnalul inedit al unei doamne de onoare a Reginei Maria, traducere din limba franceză, introducere, note și comentarii de Georgeta Filitti; Cele mai frumoase basme chinezești, selectie și traducere de Mugur Zlotea.

Bookselfie cu arome de cafea. În cadrul Salonului de carte Bookfest Cluj-Napoca, la standul „Cărțile pe față” se va desfășura acțiunea „Cărți la preț de bookseflie”. Cititorii își vor putea alege o carte pe care o vor primi fără bani, cu condiția să își facă o poză cu acea carte și să o posteze ca imagine de profil pe Facebook. Aceștia vor trebui să păstreze poza de profil până termină de citit cartea.

De asemenea, pe toată perioada salonului, iubitorii de cafea sau ceai vor putea vizita standul Casa TIFF.

Salonul de Carte Bookfest Cluj Napoca este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România. Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XI-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu-Mureș, Brașov – având două ediții speciale de Crăciun la București dar și o ediție în Republica Moldova la Chișinău.

Sursa: bookfest.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Cărți

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram