Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Ce mai cărticim? Vrei să citești o carte bună și ți-e greu să faci o alegere? Îți propunem 10 cărți din care suntem aproape siguri că vei găsi măcar una potrivită pentru tine.
Cu siguranță te-ai aflat măcar o dată în situația de a zăbovi în fața rafturilor de cărți neștiind ce să alegi. Dacă dai peste un librar pasionat incertitudinea ta poate fi rezolvată. Dar ce faci atunci când vrei să comanzi una sau mai multe cărți online?

Iată care ar fi propunerile noastre:

Eleganța Ariciului de Muriel Barbery – Editura Nemira, Colecția Babel 2016

În această carte „sunt două eroine: o fetiță precoce și o portareasă care-și ascunde bine jocul, încercând să lase impresia că e doar o portareasă, ea fiind de fapt foarte citită, foarte erudită și foarte fină. Sunt două singurătăți care, pe măsură ce în clădirea în care locuiesc se petrec anumite evenimente, ies încetul cu încetul din singurătate, se schimbă, se transformă, renasc. Mi-a făcut enormă plăcere ca, prin vocile celor două eroine, să-mi transcriu iubirea pentru plăcerile cotidiene, pentru artă, pentru Japonia, pentru anumite ființe, pentru întâlnirea dintre aceste ființe, pentru unele emoții estetice” - Muriel Barbery.

Talismanul de Diana Gabaldon – Editura Nemira, 2016 (a doua parte din seria OUTLANDER)

Talismanul este povestea care a stat la baza serialului OUTLANDER. Claire Randall și-a ținut secret trecutul aproape 20 de ani. Dar acum se întoarce acolo unde a început totul, pe plaiurile misterioase ale Scoției, împreună cu fiica ei. Acolo Claire plănuiește să-i dezvăluie totul: secretul cercului de piatră, secretul unei iubiri care traversează secole și adevărul despre Jamie Fraser – un războinic scoțian a cărui dragoste și curaj a făcut-o pe Claire să se întoarcă în timp și să rămână în epoca tulbure în care trăia el. Călătoria ei fascinantă continuă la Curtea Franceză plină de intrigi și în Scoția, prin război și moarte, într-o încercare disperată de a-l salva pe bărbatul pe care îl iubește și pe copilul lor.

Cavalerul celor șapte regate de George R.R. Martin – Editura Nemira, SF, 2015

Cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobișnuiți bântuiau prin Westeros. Cei doi au în fața lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor și al celor înnebuniți după putere. Acțiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Șapte Regate, adunate pentru prima oară într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra orașelor distruse. Iar Westerosul e plin de urzeli regale, rivalități, dar și de eroi.

Minciuni pe canapea de Irvin D. Yalom - Editura Humanitas, ficțiune, 2016

Își poate pierde un psihiatru mințile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul ședințelor în care ar trebui să dețină controlul asupra pacienților? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăște să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelații surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepție, în fața singurătății și a nevoii de iubire. Prins într-o paradoxală relație terapeutică Ernest va descoperi nebănuite adevăruri incomode despre sine și despre natura umană, ale cărei taine credea că le cunoaște.

10 carti recomandate
Cele patruzeci de legi ale iubirii de Elif Shafak - Editura Polirom, 2014

Viața Ellei Rubinstein - o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului zilelor noastre - se schimbă din temelii când, la aproape patruzeci de ani, se angajează la o agenție literară unde i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi și dervisul Shams din Tabriz și cunoaște forța eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni și care îl va schimba curând și pe al ei. Între Ella și Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste.

Despre dragoste și alți demoni de Gabriel García Márquez - Editura RAO, 2014

În 1942, într-o mănăstire din Columbia, sunt scoase la lumină rămășițele lumești ale unei adolescente, Sierva Maria de Todos Los Angeles și odată cu ele o poveste uimitoare. La vârsta de doispre­zece ani, Sierva Maria este mușcată de un câine. Bănuind-o de turbare sau că ar fi posedată de diavol, Inchiziția o trimite la o mănăstire, unde, alături de exorcistul ei, don Cayetano Delaura, trăiește o pasiune nebună, distructivă și, prin urmare, blestemată. Prin această capodoperă situată la cumpăna dintre istorie și legendă, misticism și erotism, Gabriel García Márquez depășește granițele realismului magic.

Hoțul de cărți de Markus Zusak – Editura RAO, 2011

Este anul 1939, Germania nazistă. Țara își ține răsuflarea. Liesel Meminger și fratele ei mai mic sunt duși de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara orașului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub șoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist - iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Lângă mormântul fratelui ei Liesel găsește Manualul Groparului, lăsat acolo din greșeală. Este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărți și de cuvinte. Va fura cărți de la incendierile de cărți organizate de naziști și din alte împrejurări. Este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi.

Arhitectura fericirii de Alain de Botton - Editura Vellant, 2009

Arhitectura şi designul interior joacă un rol important în evoluţia personalităţii noastre, spaţiul pe care îl locuim având o misiune vitală – de a ne aduce aminte cine suntem cu adevărat. Cartea se construieşte în jurul unei întrebări aparent simple şi chiar naive: Cum arată o clădire frumoasă? Răspunsul la această întrebare, însă, reprezintă o meditaţie asupra filozofiei şi a psihologiei arhitecturii, al cărui scop este să ne ofere o nouă perspectivă asupra locuinţei proprii, a străzii şi chiar asupra propriei persoane.

Arta conversației de Ileana Vulpescu – Editura Tempus, 2010

Este un roman savuros, o lume aproape radiografiată în întregul ei, o conversaţie în doi despre viaţă. O radiografie crudă a sufletului unei femei doctor, o fiinţă sensibilă, mereu îndrăgostită de bărbaţii dimprejurul ei, o femeie care s-a legat de un scriitor din dragoste oferindu-i acestuia un copil frumos, Maria, şi care atunci când a trebuit să îşi calce mândria şi să-şi lase bărbatul să plece a făcut-o. În Arta Conversaţiei nu avem un stereotip de femeie, dimpotrivă, avem parte de o femeie puternică, crescută de o mamă cultă, trecută prin durere şi lacrimi care încearcă să-şi crească copilul drept şi sincer. (GoodReads)

Escapada de Lavinia Braniște – Editura Polirom, 2014

Cartea e cuceritoare de la prima frază și așa o ține până aproape de final, descriind o lume plină de nuanțe sofisticate care înfig cuțite în inima unei societăți bolnave ce generează tumori maligne în trăirile fiecăruia dintre sufletele ei. Întruchipări ale omului modern preocupat de carieră și de statutul său în societate, personajele Laviniei Braniște visează la îmbogățire și recunoaștere socială, uitând de familie și de cei apropiați. De multe ori însă, munca până la epuizare, obsesia pentru propria imagine și îndepărtarea de prieteni pot avea consecințe nebănuite.

Sursa: internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Cărți

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram