Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Dacă dorești să ieși mai mult în natură cu prietenii ori familia pe drumuri deja bătătorite, într-un cadru mai organizat, cu oameni care se pricep la drumeții și trasee pe munte și nu numai, interviul realizat cu Bogdan Vladu, ghid montan și licențiat în turism, îți aduce informații utile, direct de la omul din spatele unui proiect gândit special pentru cei care au exact aceste nevoi.
Bogdan a pus suflet, timp, bani și energie și nu s-a lăsat bătut chiar dacă începutul a fost mai greoi. Iată povestea lui și a proiectului ”Hai să socializăm”.

De unde a venit ideea proiectului ”Hai să socializăm”?

Lucram la departamentul de audit în cadrul unei companii de retail ceea ce presupunea deplasări săptămânale în diferite colțuri ale tării. În timp, această muncă mi-a adus schimbări pe plan personal: încet, încet mi-am perdut prietenii. După ce mi-am schimbat job-ul programul îmi permitea să am timp liber, să ies, dar nu mai aveam cu cine. Simțeam o nevoie puternică de a ieși, de a socializa. Am început să studiez și să particip la conferințe din zona dezvoltării personale. O frază auzită la una dintre conferințe mi-a devenit motto și m-a călăuzit: ”Orice nevoie pe care o persoană o are, e imposibil să n-o mai aibă și altcineva.” Și am început să lucrez în direcția asta: am creat un grup pe facebook pe care l-am numit ”Hai să socializăm”. De la întâlniri la bowling sau în pub-uri, persoanele care participau în București la aceste întâlniri au venit cu ideea ieșirilor în natură. Am închiriat un microbuz și am organizat prima ieșire la Bușteni. Au prins foarte bine la public ieșirile care implicau plimbări călare pe munte. Ieșirile s-au transformat în excursii pe câteva zile, mai întâi, în țară, apoi și în străinătate. Am rămas fără job și am decis să nu mă mai angajez în altă parte pentru a mă putea ocupa de acest proiect. În anul 2016 am creat site-ul haisasocializam.ro. În anul 2017 am implementat sistemul de plată cu cardul pentru a fi mai simplu pentru toată lumea și pentru transparență.

Câte persoane lucrează împreună cu tine la acest proiect?

A fost necesar să angajez un asistent manager care să se ocupe de partea administrativă pentru a-mi permite să lucrez la dezvoltarea proiectului. Colaborez cu fotografi și ghizi de turism.

Ce pregătire e necesară pentru un astfel de job?

Am făcut un curs pentru a obține licența în turism și aveam deja atestat de ghid de turism. În 2017 am făcut cursurile de ghid național de turism și ghid montan. Trebuie să-ți placă să călătorești, să-ți placă muntele, multe din excursii implică trasee montane, să cunoști foarte bine traseele pe care le propui clienților. Dacă e un traseu nou, mai întâi merg în recunoaștere și abia apoi plec cu grupul. Și mai ai nevoie să fii flexibil și orientat pe ceea ce-ți cer clienții. Degeaba vrei să faci ceva dacă nevoia este alta.

Care este categoria de clienți care apelează la serviciile tale?

În proporție de 90% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani. Am avut și persoane mai în vârstă, chiar și peste 80 de ani, dar acestea sunt excepții.

Câte excursii organizezi acum și cu ce frecvență?

Am ajuns să facem în medie 2 excursii/săptămână în timpul verii. Pe lângă asta merg în recunoaștere pentru a descoperi noi trasee și lucrez la birou pentru organizarea de noi evenimente. Ai spus că organizezi excursii și în afara țării. Pe site în acest moment sunt ocupate în mare parte locurile pentru excursiile viitoare în străinătate.

Care sunt destinațiile preferate de către clienți?

Am anunțat excursia din Croația și s-au ocupat toate locurile cu aproape 3 luni de zile înainte de data plecării. Pentru excursia din Grecia pe care o vom organiza în luna septembrie pentru 5 zile, locurile sunt epuizate deja.

Știm că timpul tău liber este extrem de limitat și, de aceea, îți mulțumim pentru că ne-ai acordat acest interviu. Mult succes cu acest proiect și de ce nu, cu alte proiecte.

Ce mesaj ai pentru cei care citesc acest interviu, acum la încheiere?

Vreau doar să spun că în tot ceea ce am făcut până acum m-au ajutat 3 lucruri: preseverența, să faci ce-ți cer oamenii și să-ți placă ceea ce faci. Mulțumesc și eu pentru acest interviu și îi încurajez pe iubitorii de natură să iasă cât mai mult să socializeze, să se recreeze, să-și încarce bateriile.

Dacă ești interesat de evenimentele organizate de Bogdan, aici găsești mai multe informații și poți lua legătura direct cu el și echipa lui.

sursă foto: haisasocializam.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Etichetat cu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r44385totc/public_html/templates/totcemisca/html/com_k2/templates/magazine/item.php on line 456
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Publicat în Călătorii

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Instagram