Durerea de burtică, episoadele recurente de plâns, incapacitatea de a se hrăni corespunzator și gazele din burtă sunt doar câteva dintre simptomele colicilor la bebeluși. 
Cei mai mulți medici cred că aceasta este o etapă naturală în dezvoltarea bebelușului, cauza exactă rămânând încă necunoscută. Sunt mai multe explicații pe care le primim din partea medicilor privind aceste cauze. Una dintre ele spune că există posibilitatea ca aceste colici să fie declanșate de un dezechilibru între serotonină și melatonină, ceea ce determină mușchii intestinali să se contracte.

Cu toate ca nu îi fac rău copilului, colicile reprezintă un disconfort major pentru bebeluș, dar și un disconfort emoțional profund pentru mamă. 

Foarte multe mame se simt neputincioase în fața unei astfel de condiții care evident afectează starea celui mic. Însă, esențial este să înțeleagă că aceste colici vor trece de la sine și nu reprezintă un pericol pentru nimeni. 

Dacă simptomele devin agresive, iar copilul este din ce în ce mai nervos, se recomandă contactarea unui specialist sau medic pediatru. Pediatrul ajută cu remedii ușoare, ca metode adjuvante de ameliorare și tratare a disconfortului celui mic.

Remedii pentru calmarea colicilor la bebeluși

•    Ai grijă la alimentație

Dacă alăptezi, e posibil să fie necesar să renunți  la alimentele care pot declanșa colicile celui mic și pot agrava simptomele. Evită citricele, cofeina, ouăle și alimentele condimentate – măcar 2-3 săptămâni, până trece perioada caracteristică acestor colici.

•    Băile calde

Copiii iubesc momentele în care sunt îmbăiați. Mai ales atunci când suferă de simptomele colicilor, o baie caldă poate fi un remediu extraordinar. Nu e nevoie de săpun, nici de alte substanțe speciale calmante. Apa caldă este suficientă. Câteva minute pe zi îl pot face să suporte mai ușor disconfortul.

•    Probiotice

Dacă simptomele sunt severe și copilul nu reușește să își revină, discută cu medicul. Deși nu e cazul - de cele mai multe ori - probioticele pot fi o soluție. Totusi, nu recurge la administrarea de probiotice  fără să consulți medicul. Acesta este singurul care te poate ajuta să alegi ce e potrivit pentru cel mic, dar mai ales cel care te va învăța să le administrezi.

•    Perna pentru colici

Perna pentru colici este o soluție excelentă pentru a-i ajuta pe cei mici să depășească mai ușor perioada colicilor. Pernițele umplute cu sâmburi de cireși sunt cunoscute și utilizate în scopuri terapeutice atât de către adulți, cât și pentru copii. Acest lucru se datorează capacității sâmburilor de a acumula fie căldura sau frigul, eliberându-le treptat și fără a genera umiditate.

Pentru a-i asigura copilului o mai bună calitate a somnului, BabyNeeds.ro îți oferă GRUNSPECHT – o gamă variată de perinițe anticolici umplute cu sâmburi de cireșe sau vișine, perfecte pentru menținerea confortului celui mic și prevenirea agravării simptomelor colicilor. 

sursă foto: babyneeds.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Etichetat cu
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…