Aflat la prima ediție, Ceaun Borsec Festival redeschide cea mai frumoasă stațiune ascunsă din Transilvania pentru toți care-și doresc o experiență autentică în inima naturii.
Între 13 și 15 iulie, străzile stațiunii și pârtia de schi vor găzdui concerte, ateliere de sport, muzică și meșteșuguri, concursuri de orientare turistică, ciclism și cros montan. Vedetele nebănuite ale festivalului vor fi ceaunele – peste zece gospodine și bucătari locali s-au înscris într-un concurs dedicat gusturilor tradiționale.

Festivalul inițiat de către Asociația Secvențe și Papa la Sanyi readuce Borsecul în circuitul turistic de vară, printr-o serie de activități perfecte pentru întreaga familie. Turiștii și localnicii vor avea acces liber la expoziții de fotografie și seri de film, ateliere de muzică cu instrumente tradiționale și exotice, târg și demonstrații de meșteșuguri, dar și la o zonă de relaxare și wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez și masaj terapeutic. ”Suntem mândri că am reușit să aducem împreună oameni pasionați de sport și natură din toată țară, dar și întreaga comunitate locală, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnaliști la sportivi, muzicieni și meșteșugari. Este un festival de familie unde știm că lumea se va simți ca acasă”, a declarat din partea organizatorilor Dan Burlac.

Seara, pe scena de la pârtia de schi vor urca Nikola Parov și Herczku Agnes, legendele muzicii folclorice și etno maghiare contemporane, alături de nume de referință ale muzicii românești: Bosquito, Mircea Vintilă, Nightlosers, Timpuri Noi și Fanfara Transilvania. Prima seară a festivalului va fi deschisă de Radio România Tg. Mureș, care sărbătorește 60 de ani de existență, cu un spectacol folcloric – Pe cărarea dorului, susținut de artiștii Anghelina Timiş, Doru Pop și fiul său, Ina Todoran şi Ovidiu Furnea, urmat de un concert  al trupei One More Minute.

Sâmbătă și duminică, Borsecul devine o adevărată capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenței fizice și bat record după record. Avram Iancu este asul din mânecă care se alătură careului de performeri internaționali invitați la o conferință pe teme sportive: Tiberiu Ușeriu, Eduard Novak, Toma Coconea, Zsolt Torok și Avram Iancu .

Printre filmele proiectate la festival se număra Despre trup si suflet, câștigătorul festivalului de film de la Berlin în 2017 și marele succes de public România sălbatică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mai multe din această categorie: « Friday bEATs #1 la Pensiunea La Mesteceni

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…