Blouse Roumaine Shop conectează atelierele autentice cu tradiție la cumpărătorii din online.. Comenzile pleacă din atelierele româneşti din ţară, dar şi din Kiev, Marsillia, Maroc sau Spania. Prin intermediul tehnologiei, poți călători şi cumpăra din bazarurile şi atelierele din jurul lumii doar cu câteva clickuri.
Blouse Roumaine Shop, primul magazin online dedicat iei românești se reinventează ca marketplace online cu piese autentice create de meșteșugari și designeri din întreaga lume. Astfel, pe lângă cea mai bună selecţie de ii tradiţionale româneşti, puteţi cumpăra vyshyvanka ucrainiană, coşul marocan, espadrilele originale catalane redescoperite și relansate în modă de Yves Saint Laurent.

“În sudul Marocului sunt adăposturi mari de palmieri, în care utilizarea paielor a fost întotdeauna înrădăcinată în cultura locală. Baskkeaving este cea mai veche meserie din Maroc și a fost inițial realizată doar de bărbați” Isabelle Descampes curator internațional, partener al magazinului Blouse Roumane Shop.

Pe lângă categoria fashion, în magazinul online se găsesc piesele create de faimoşii meșteșugari olari de Corund şi Horezu, meştesugari în lemn, designeri de bijuterie, creatori de porţelanuri şi produse handmade. Astfel, Blouse Roumaine Shop devine cel mai mare magazin cu produse autentice realizate de meştesugari, artişti şi designeri.

După aproape 5 ani de Blouse Roumaine Shop, am propus modernizarea și schimbarea mentalității cu privire la manufactura autentică românescă, dorim să o scoatem definitiv din zona de kitsch sau naţionalism neproductiv, am creat un cadru contemporan, boem și sofisticat în care IA românească este o piesă diafană, preţioasă, alături de vyshyvanka ucrainiană care se remarcă prin bogăţia materialelor şi broderiei extrem de complexe. Coşul marocan sau espadrilele catalane originale sunt câteva dintre noile piese culturale autentice care compun viziunea BRS . Prin urmare, am devenit un magazin online care lucrează cu mesteşugari şi producători din Europa de Vest, Europa de Est şi Africa. În momentul de faţă platforma găzduieşte peste 800 de produse. Invităm designerii, producătorii români să se alature BRS, o platformă care vorbeşte despre viitorul manufacturii și meşteșugului în lume.” Antoaneta Mareş,owner Blouse Roumaine Shop

Blouse Roumaine Shop este un magazin care promovează  viziunea slowfashion, sustenabilitatatea, comerţul echitabil, etica în modă și un stil de viață sănătos și responsabil. ”Susținem orice inițiativă ecologică și suntem împotriva exploatării resurselor umane pentru a susține industria textilă.” Selecţia artizanilor şi designerilor se realizează după îndeplinirea criteriilor de autenticitate şi respectarea tehnicilor tradiţionale de manufactură, meşteșug şi conservarea designului identitar cultural.

Acordând o importanță deosebită unei societăți responsabile din punct de vedere social, marca a susținut Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, și anume mișcarea durabilă a modei ca o viziune viitoare a succesului.” Foberini, brand disponibil pe Blouse Roumaine Shop

Selecţia unică de artizani şi designeri internaţionali transmite un mesaj puternic de reevaluare a industriilor gigant, cât și a comportamentelor de consum de masă care au distrus frumuseţea breslelor autentice, au intervenit asupra pieselor originale cum sunt ia, vyshyvanka, kimonoul, batikul, espadrilele și multe altele.

Reîntoarcerea şi susţinerea acestor bresle contribuie la conservarea tradiţiilor din întreaga lume şi culturilor ancestrale, cât si la o evoluţie a mentalităţiilor si stilului de viaţă, prin renunţarea la consumul produselor create industrial din materiale sintetice care dăunează atât sănătătii personale, cât şi mediului înconjurător.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…