Ursul este un simbol al bogăției și diversității naturii. Prezența ursului este dovada unui mediu natural sănătos, nealterat.
Aproape jumatate din întreaga populație de urși bruni a Europei (mai puțin Rusia) trăiește în România. Viața urșilor bruni din țara noastră este amenințată de pierderea sau fragmentarea habitatului, din cauza dezvoltării infrastructurii urbane sau rurale, construcția de drumuri, pârtii de schi, extinderea orașelor și a stațiunilor turistice în zonele protejate, fără a se lua în calcul costurile din perspectiva pierderii biodiversitații; tăierile ilegale, mai ales în zonele care ar trebui sa fie de liniște sau în zona bârlogurilor; braconajul și vânătoarea legală, dar necontrolată.

Fiecare dintre noi putem susține munca celor de la WWF și să contribuim la protejarea ursului brun, adoptând un urs! Cum facem acest lucru? Foarte simplu: printr-o donație lunară constând dintr-o sumă de bani pe care o putem alege, automat, prin intermediul platformei. Atunci când donația atinge suma de 90 de lei se primește din partea WWF pachetul de adopție.

Acest pachet conține:
  • ursuleț de pluș marca WWF;
  • certificat personalizat de prieten al naturii;
  • newsletter online în fiecare lună, pentru a fi permanent la curent cu proiectele WWF;
  • tumbe de mulțumire din partea ursuleților, noii tăi prieteni din pădure.

Contribuția va ajuta la: îngrijirea ursuleților de la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani; monitorizarea a 5 exemplare de urs brun, prin tehnologia GSM-GPS; colectarea unor date esențiale despre habitatul acestora, necesare pentru identificarea celor mai eficiente măsuri de conservare a urșilor bruni și a biodiversității, în general; salvarea de la tăiere și protejarea a 351 ha. de păduri virgine la Sinca Veche, lângă Brașov; prevenirea şi reducerea tăierilor ilegale.

Donatorul va face parte dintr-o comunitate de persoane a căror susținere este extrem de importantă pentru succesul proiectelor pe care WWF le desfășoară pentru protejarea pădurilor.

Dacă nu poți să te implicit lunar, poți opta pentru o donaţie individuală. Nicio sumă nu este prea mică, poţi face acest lucru selectând donaţia individuală pentru animalul pe care vrei să-l salvezi.

Iată datele de care ai nevoie pentru transferul bancar:
Asociaţia WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, CIF 18742789, IBAN RO84 BACX0000000032657250;

Află mai multe informații despre WWF, programele pe care le desfășoară în România și modalitățile în care te poți implica, acestea fiind multiple, pe site-ul: http://www.wwf.ro.

Fondată în 1961, WWF este cea mai mare organizaţie internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari.

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. Cele mai cunoscute proiecte sunt: Conservarea naturii sălbatice - Dunărea și Delta Dunării, Salvați pădurile virgine!, Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului - inventarierea speciilor și habitatelor) protejarea zimbrilor și programe de educație pentru tineri.

Sursa: www.wwf.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Etichetat cu
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…