Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină se va desfășura la Biertan, județul Sibiu, în perioada 10-13 august.

Aproape 1500 de lung-metraje și scurt-metraje, record de filme înscrise la Festivalul de film Lună Plină. Filmele vor rula în aer liber în Grădina Melies, Cinema Vertigo și în interior la Sala Karloff, și la Căminul Cultural din Biertan.
Abonamente (cu sau fără camping inclus): biletmaster.ro: bit.ly/Bilete_LunaPlina2017

Un eveniment important al acestei ediții va fi cine-concertul CelloFun — Femeia în lună. 'Frau im Mond' își are originile în studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din părinții astronauticii moderne, născut (1894) chiar în județul Sibiu. Scriitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrările profesorului privind posibilitatea explorării spațiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia în lună, care apoi a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. Femeia în lună este primul lung-metraj de acțiune din istorie care se desfășoară în spațiu, film apărut în același an (1929) în care Oberth își lansa prima rachetă cu combustibil lichid.

Filmul este precedat de fragmente din două filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor și a zborului în spațiu: 'Verdens Undergang' ('Sfârșitul lumii', 1916, regia: August Blom) și 'Himmelskibet' ('O călătorie pe Marte', 1918, regia: Holger-Madsen).

Proiecția este însoțită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru re-construcția coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură între foley și improvizație live.

Nu lipsesc de la ”Lună Plină” nici petrecerile, jocurile de tip ”escape room”, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.

Filmele vor fi împărțite în trei calupuri și vor rula de joi până sâmbătă de la ora 22.00, la cinema Vertigo.

Dintr-un total de peste 1350 de scurt-metraje înscrise, selecționerul și criticul de film Cătălin Mesaru a ales cu greu 19.

“A fost o sarcină absolut rudă cu nebunia să aleg doar câteva scurtmetraje pentru cele trei calupuri. Au rămas extrem de multe pe dinafară. Short list-ul inițial conținea 135 de titluri. Din păcate, însă, niciunul dintre aceste 19 scurtmetraje nu este românesc, românii nu sunt încă frate cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul să fac slalom prin măcar 10-20 de titluri autohtone și să-mi pun probleme apropo de câte scurt-metraje horror românești sunt prea multe într-un calup", spune Cătălin Mesaru.

Lista completă a filmelor selecționate este:

1.
Pasiune, regia Arthur Vernon (Franța) - Niște oameni de știință sunt paralizați. Există doar un singur antidot.
Orăcăit, regia Matt Barrett (SUA) - O poveste despre broaște și despre răzbunare. Cercul negru, regia Hasan Can Dagli (Turcia) - Un grup misterios organizează un eveniment special într-un conac abandonat.
Scurtuț, dar drăguț, regia Junaid Chundrigar (Olanda) - Un tânăr erou are foarte puțin timp la dispoziție pentru a salva prințesa.
Asura, regia Won Chan Song (Corea) - Într-un canal, lucruri ciudate i se întâmplă unei fetițe.
8, regia Irina Guivan (Rusia) - Un bărbat este condamnat să repete același moment pentru eternitate.

2.
Holy F__k, regia Chris Chalklen (Anglia) - Tensiunea erotică dintre un preot și un demon atinge cote maxime.
Oh-bey, regia Gloria Abigail Haryono (Indonezia) - O floricică foarte curioasă se hotărăște să scape din seră.
Rosalita, regia Luciano de Azevedo (Brazilia) - Un bărbat își dezlănțuie cele mai întunecate dorințe.
Corpuri cerești, regia Tim Aspert, Sebastien Guerrieri (Franța) - Un om de știință încearcă să ia legătura cu soția sa pierdută în spațiu.
Spiritul Aurului, regia Chin-Ta, Chan, Ching-Yun, Ou-Yang (Taiwan) - A fost odată ca niciodată o toaletă magică...
Baie de sânge pe 8mm, SUA, Un coșmar sanglant filmat pe 8mm.

3.
Gelozie, regia Matthias Wissmann (Germania) - Înnebunită de gelozie, o tânără va deveni coșmarul bărbatului pe care-l iubește.
Uitare, regia Gabriele Saffioti (Italia) - Atunci când paranoia și izolarea te înnebunesc.
Sub 0°, regia Itai Hagage, Jonathan Gomez (Costa Rica) - Viața este legată spiritual, dar și fizic de natură.
Astă-seară vei muri, regia Sergio Morcillo (Spania) - O tânără e avertizată: "Astă-seară vei muri".
Fac pe mine de mor, regia Ja Mie Tey (SUA) - Un bătrânel chior se trezește fără hârtie igienică în mijlocul unei apocalipse zombi.
Omul-țap din Kananaskis, regia Tristin Deveau (Canada) - Niște prieteni spun pe rând povești despre omul-țap din Kananaskis
Cele ascunse, regia Joshua Long (Australia) - Unele secrete ar trebui să rămână îngropate pentru totdeauna.

Mai multe detalii: www.lunaplinafestival.ro sau Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…