Celebra publicație New York Times prezenta la începutul acestui an o listă cu 52 de destinații pentru anul 2017. Am selectat pentru tine 10 recomandări din care, cu siguranță, măcar una dintre ele îți va stârni pofta de călătorie și dorința de a ajunge într-un loc nou.
Dacă ești dornic de aventură și de a cunoaște locuri noi care-ți taie răsuflarea, deșertul Atacama din Chile poate fi una din destinațiile tale în 2017. Aici vei găsi un peisaj parcă nelumesc cu dune sculptate de vânt și lacuri sărate. Poți avea parte de plimbări cu balonul la apus care îți dezvăluie frumusețea amețitoare privită de sus. Hotel Atacama Explora poate fi locul în care să te odihnești după plimbările prin deșert și totodată să te bucuri de priveliștile pe timp de noapte pe care le poți vedea prin telescopul din Observatorul pe care hotelul îl deține. Prin fenomenul climatic denumit „El Niño” în deșertul Atacama au loc averse intense de ploaie la intervale de 6 - 10 ani. Acest lucru duce, pentru un timp scurt, la o înflorire a deșertului. Durată zbor: 14 ore (din Paris).

El Pedregal din Ecuador este cel mai popular loc pentru vizitatori, după celebrul arhipelag Galápagos. Valea aflată la sud de Quito este înconjurată de vulcani uriași și stepe ierboase, unde ”haciendas” servesc ca baze pentru călătorii, pentru a merge în drumeții, pentru a face ciclism montan și călărie. În Ecuador viețuiesc 1.600 de specii de păsări (15% din speciile de păsări cunoscute în lume), în zona continentală, și alte 38 în Galapagos. Tot aici trăiesc 16.000 de specii de plante, 106 specii de reptile, 138 de specii de amfibieni și 6.000 de specii de fluturi. Insulele Galapagos sunt cunoscute ca fiind o regiune cu faună distinctă, fiind locul de naștere al teoriei evoluției darwiniste. Durată zbor: aproximativ 23 de ore.

Ecuador
Dacă Kyoto reprezintă spiritul Japoniei, iar Tokyo inima acesteia, Osaka este apetitul insațiabil al țării. Moștenirea culinară a orașului este un mod de viață în cartierele Tsuruhashi și Fukushima. Cele 91 de restaurante cu stele Michelin sunt răspândite în întregul oraș. În perioada feudală Edo, Osaka era menționată ca fiind „bucătăria națiunii”, deoarece era principalul centru de tranzacționare pentru orez, acolo creându-se prima piață de schimb modernă din lume. Durată zbor: aproximativ: 12 ore.

Osaka
Intrările gratuite la muzeele de stat vor face ca vizitarea capitalei Suediei – Stockholm, să fie mai puțin costisitoare în 2017. Zeci de muzee de stat au scăzut taxele de intrare, taxe destul de consistente anul trecut. Printre acestea se numără Muzeul de Artă Modernă, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie suedez și Castelul Skokloster. În plus, sunt și alte motive pentru care această frumoasă capitală ar putea intra pe lista destinațiilor tale în acest an. Faptul că din 27 martie vei putea zbura la Stockholm de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj, poate fi unul dintre acestea. Durată zbor: aproximativ 5 ore.

stockholm
Madagascar s-a stabilizat după alegerile din 2013 și își reademenește turiștii către junglele, plajele și recifele caracteristice. Lemurii și cameleonii sunt o parte din atracțiile principale din această insulă care are mărimea Franței și care se află în largul Coastei de Est a Africii. Croazierele îți aduc mai aproape fascinanta lume subacvatică dominată de rechini și balene. Aici, vei găsi copacii baobab și mai trebuie să știi că 90% dintre mamiferele insulei nu se găsesc nicăieri altundeva. Durată zbor: minim 11 ore.

Madagascar
Cu plajele sale uimitoare cu nisip alb și ape albastre strălucitoare, Sanya de pe insula Hainan, provincia sudică a Chinei, este cunoscută sub numele de Hawaii din China. Zona scăldată de apele golfurilor Yalong și Dadonghai oferă multiple posibilități de sporturi acvatice: snorkeling, diving, ski jet. Parcul fluturilor aflat lângă Lacul Longtan este o atracție cunoscută a zonei. Durată zbor: aproximativ 18 ore.

sanya china
Marea Barieră de Corali din Australia, cel mai mare organism viu din lume, un mozaic format din 2.900 recifi de corali și 900 de insule este cu siguranță o minune a lumii pentru care merită să ajungi aici. Momentul cel mai indicat pentru a vizita acest loc este, conform agenților de turism, perioada decembrie/aprilie (vara), când vei avea parte de condiții excelente pentru scufundări. Dar dacă mergi în această perioadă trebuie să ai grijă la meduze, sezonul lor fiind din noiembrie până în luna mai. În această perioadă va trebui să respecți regulile de înot, intrând în apă doar în zonele special amenajate în jurul plajelor. În schimb, dacă vrei să eviți această perioadă ca să nu ai de-a face cu înțepăturile meduzelor poți alege ca perioadă de vizitare a Barierei de Corali iunie-noiembrie (iarna). Durată zbor: aproximativ 28 de ore.

bariera de corali
Kingston capitala Jamaicăi, țara inegalabilului Bob Marley, îți oferă numeroase posibilități de cazare, localuri unde poți savura mâncarea tradițională și, nu în ultimul rând, multă, multă muzică. Este, deopotrivă, o destinație culturală și o destinație pentru plajă. Pe autostrada Nord-Sud se ajunge în Ocho Rios, numită și Grădina Jamaicăi, în mai puțin de două ore. Este o stațiune impresionantă, cea mai renumită din Caraibe. Din acest loc poți pleca într-una din multele variante de croaziere. Câteva puncte de atracție: Columbus Park unde se presupune că ar fi acostat Columb, locurile unde Tom Cruise a filmat o scenă memorabilă din filmul Cocktail și în care s-au turnat imagini din seria James Bond, Duns River Falls – casacada în trepte, plaja James Bond, Dolphin Cove, unde poți înota cu delfinii. Noaptea te îmbie cu coktailuri exotice, ritmuri de dans și muzică reggae. Durată zbor: aproximativ 17 ore.

JAMAICA
Lofoten Islands, Norvegia, arhipelagul aflat la două ore și jumătate de zbor din Oslo și mai mult de 160 de km nord de Cercul Arctic, este un paradis idilic pentru aventurieri în aer liber și artiști. Iubitorii drumețiilor, ai mersului cu bicicleta, ori cei cărora le place să se deplaseze cu caiacul, precum și surferii sunt cei care se pot bucura din plin de acest loc. Totodată, în același peisaj mirific își găsesc locul și artiștii. Aici au fost transformate fabrici de cod în galerii de artă contemporană, ceramică și fotografie. Durată zbor: aproximativ 6 ore.

norvegia
Dubrovnik, oraş-fortăreaţă medieval cu ziduri şi bastionane de piatră albă înconjurat de apele albastre ale Adriaticii a fost minuțios refăcut după războiul din 1991, când în urma bombardamentelor au fost distruse multe monumente importante. Situat în sudul Croației, orașul este o destinație care te face să te îndrăgostești de aceste locuri chiar de la prima vedere. Dubrovnik-ul numit și Perla Adriaticii este o îmbinare armonioasă între istorie și natură ceea ce oferă turiștilor multe posibilități de cunoaștere și explorare. Întreaga structură a orașului vechi din Dubrovnik (Stari Grad), ridicată pe o peninsulă stâncoasă, a fost inclusă în anul 1979 pe lista UNESCO.

dubrovnik
Sursă selectivă: nytimes.com, writtenchinese.com
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
totcemiscă

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania! Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Despre noi

Clătește-ți ochii, mintea și sufletul cu altfel de informații!

Află tot ce mișcă în Cluj și alte orașe din Transilvania!

Te interesează altceva decât scandal, politică sau cancan? Atunci ești pe frecvența care trebuie! Ne propunem să-ți aducem în prim plan activități la care poți să fii și tu părtaș. Aici găsești informații despre aproape orice te-ar putea interesa.  

POINT COMMUNICATIONS SRL-D
CUI: 36079057
Cluj Napoca, Judetul Cluj, România
Mobil: +40 742.168.801
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…